• Terrasvogels JO14-1 - V.V. IJmuiden JO14-1 (1-6)

  7 dec 2019
 • De ontknoping!

  De eerste helft van het seizoen loopt ten einde en de contouren van de mogelijke eindstand waren reeds vaag zichtbaar. Het beloofde een zinderende ontknoping te worden, mogelijk al vandaag.

  Terrasvogels maakte geen aanspraak meer op de periode-titel maar kon IJmuiden nog wel pijn doen met een overwinning op het thuisgras. IJmuiden moest winnen en dan hopen op fouten van SVIJ en evt OG...

  De wedstrijd op het zompige gras begon onrustig als stormde het windkracht 9. Veel gemopper op elkaar, slordig balverlies en onzuivere passes. Was het de spanning, slaaptekort (zijn toch pubers hè 😉) of Een gebrek aan routine nu er door de regen veel trainingen zijn uitgevallen? Hoe dan ook, het was geen wedstrijd om de loftrompet over op te steken. Terwijl er wel hard gewerkt werd. De coach van de Vogels kwetterde er flink op los. Stijn bleef rustig en probeerde de mannen weer nader tot elkaar te bewegen. IJmuiden moest echt alle registers opentrekken om het spel te sturen en bij één van die momenten konden ze toeslaan. Jesse verzorgde een goed geplaatste voorzet op Jeroen, die deze goed wist te benutten. Een zucht van verlichting vloeide door de zwart-witte linie. De 0-1 gaf nog niet het gewenste vertrouwen. IJmuiden was zelfs even zijn eigen grootste tegenstander toen door een ongelukkige poging tot blokken de bal in eigen goal verdween. Een metafoor voor het spelbeeld. Iets met ongeluk en een klein hoekje...

  Sem wist zijn team uiteindelijk toch met een voorsprong de rust in te koppen uit een corner van Jesse, 1-2.

  Na rust stond IJmuiden er als vanouds. Wat coach Stijn de mannen heeft meegegeven tijdens de limo weten we niet maar effect had het zeker. Het duurde niet lang voordat Sven zich naar voren wist te spelen en een prachtige assist gaf op Luuk. Luuk aarzelde niet en scoorde...1-3! Zo kenden we de jongens weer, er werd weer heerlijk gevoetbald. Terrasvogels weerde zich dapper maar het lukte hen niet om zelf het spel te maken. IJmuiden werd steeds dominanter. Beide teams was het ernst en men schuwde de fysieke duels niet. (Arme wastas-ontvanger van deze week...)

  Opnieuw was het Sem die met een prachtige, rustig geschoten lob over de keeper heen scoorde, 1-4. De kaarten waren geschud, de eindstand echter nog niet. De gasten voetbalden inmiddels vol vertrouwen en creëerden overwicht. Een schitterende vrije trap van Tom scheerde slechts een centimeter over de lat. Sem vervolmaakte daarna zijn (verdiende) hattrick en zette alsnog de 1-5 op het bord. Na een overtreding in het 16 meter-gebied ging de bal op de stip. Tom schoot hard maar vond toch de keeper op zijn weg. Knappe redding! Tom, jammer maar fantastisch gespeeld vandaag hoor.

  Het slotakkoord kwam van Tycho. Helder en scherp schoot hij alsnog de 6e treffer in de touwen.

  Het slotakkoord kwam van Tycho.Vader Dave had een dure ochtend

  De klus was geklaard. Wat binnen eigen macht lag was gedaan. Vader Dave had een dure ochtend en zal zich voortaan bedenken voor hij een bonus beloofd aan zoonlief. Voor het oog van de fotocamera werd afgerekend.

  Nu was het afwachten geblazen. Een deel van de jongens en fans togen richting Zeewijk om van dichtbij mee te maken of het tot een ontknoping van de competitie zou komen vandaag.

  SVIJ had voldoende aan een gelijkspel en verzaakte niet, ook al was het zeer spannend tot de laatste minuut. Gefeliciteerd jongens en meiden. Helaas voor ons! Een prachtige tweede plaats dus, op slechts 1 punt van de winnaar.

  Een zinderende ontknoping van deze competitie. Complimenten aan alle spelers, trainers en coaches van de JO14-1 🥈👍⚽🥅. Promotie naar de eerste klasse (volgens de jongens) maar bovenal een heerlijk gemotiveerd, sportief en hecht team. Een feest om naar te kijken. Op naar hopelijk net zo'n leuke voorjaarscompetitie!

  Ik wens u allen vast hele fijne feestdagen en een geweldig 2020 🎄⚽🎄

  Tekst: Dunja van Banning
  Fotografie: Pascal Wolterman