• V.V. IJmuiden 6 - Zandvoort 6

  29 okt 2018
 • “Welkom op het feest van de gemiste kansen”

  Zaterdag 28 oktober 2018 - Voor de korte “herfststop” speelden we al tegen het vijfde van Zandvoort. Vandaag het zesde. Eindelijk een ploeg die in meer opzichten op die van ons leek. De wat hogere gemiddelde leeftijd. Het wat hogere gemiddelde gewicht en ook het gemiddeld lager aantal punten van de competitie. Kortom: gelijkwaardige omstandigheden. Ook wel eens lekker.

  V.V. IJmuiden 6 - Zandvoort 6

  Direct na de aftrap is duidelijk dat The Sexy Sixth hier wel eens met een mooie winst van het veld kan gaan. In de eerste paar minuten is er al veel druk op het doelgebied van Zandvoort 5 en weet Milko de bal achter de keeper te werken. Helaas is scheids Viskil onverbiddelijk en keurt de goal af vanwege vermeend buitenspel. IJmuiden 6 laat zich niet uit het veld slaan. Wie dat wel doet is Jesse Eefting. Daar waar hij de bal af moet geven bij de zestien houdt hij ze zelf en daar waar hij ze zelf moet houden geeft ie ze af. Dat leidt tot een vrij groot aantal kansen die onbenut blijven. Gelukkig is daar Milko –the hattrick- Tienstra die in de 21e minuut de score wederom opent. Nu wel goedgekeurd en dus 1-0. Zandvoort komt er nauwelijks aan te pas, maar weet in de 33e en 36e minuut wel te scoren en komt zo zelfs op voorsprong. Geheel tegen de verhoudingen in gaat IJmuiden 6 met een achterstand de rust in.

  Na de rust is te merken dat de verhoudingen op het veld wat meer gelijk op gaan. Gelukkig zet Roy Binkhorst de wedstrijd weer in perspectief en tekent in de 55e minuut voor de gelijkmaker. 2-2. Er zijn wat wisselingen aan de zijde van IJmuiden, maar gelukkig blijft Jesse Eefting als stabiele factor zijn kansjes missen. De andere jonge hond (Jasper Ebbeling) heeft ook zijn dag niet. Gelukkig zijn er dan altijd “ouwe rotten” als een Fred Ruurs die kalm blijven en gewoon toeslaan als dat moet. In de laatste tien minuten scoort Fredje Ruurs de oh zo nodige 3-2. Je kan vandaag veel van Jesse zeggen, maar hij lijkt snel te leren, áls hij maar het goede voorbeeld heeft. De goal van Fred werkt blijkbaar inspirerend. Dat wat in 85 minuten vele malen niet is gelukt, lukt nu wel. Jesse snoert alle critici even de mond en werkt de 4-2 in de touwen en stelt daarmee de eerste winst veilig voor IJmuiden 6.
  De winst wordt uitbundig gevierd in de kleedkamer en het bleef nog lang gezellig!

  Volgende week uit tegen de nummer 5, BSM. Eens kijken of we de positieve lijn door kunnen trekken.