• V.V. IJmuiden JO11-2 - DSS JO11-5 (5-4)

21 sep 2019
  • Het zit vol passie, het schreeuwt (soms), het weet het beter, het juicht, het complimenteert...rara...wat is het? Juist, het publiek!!😁
    Gelukkig zijn we het langs de lijn wel eens: slechts positieve aanmoedigingen richting het veld. Waarvan akte deze zonnige, vroege morgen eind september. Terwijl de herfst zachtjes op de loer ligt hulden wij ons vanmorgen opnieuw in de warme nazomerzon. Al vlot na de aftrap bleek dat IJmuiden zeker kansen had vandaag. DSS moest vol in de verdediging de eerste minuten. Onze 'pitbull' Jayden A schoot vol uit de startblokken. Heerlijk om te zien, die honger naar de bal. Toch concludeerden we langs de lijn al vlot dat er meer samengespeeld zal moeten worden wil er ook daadwerkelijk gescoord worden want DSS had snel door dat Jayden A vooral solo op pad ging. Niets ten nadele van deze topper, de rest moet daarin mee, elkaar helpen en samen ook terugzakken daarna. Eén voor allen, allen voor één... Het middenveld bemannen is zo makkelijk nog niet hoor (tenzij je langs de lijn staat natuurlijk 😉). DSS lukte dat net even eerder en terwijl Enzo hun eerste schot op doel keerde schoot aanvaller 2 hem in de rebound alsnog in de touwen. Pech, maar meer ook niet. We zijn pas net begonnen. Ed en gelegenheids-assistent coach Coen verzochten het team toch echt de gelederen meer te sluiten. En toen.....! Aras zette de aanval achterin op, schoot naar Quint op het middenveld, Quint vervolgde over links de actie en bediende op zijn beurt Jayden A. Jayden gaf de assist op Stijn en Stijn schoot ons glashelder op gelijke hoogte...1-1. Zo moet het!!! Meer of minder samenspel?? Meer...meer! De teams waren aan elkaar gewaagd en DSS nam opnieuw het voortouw, helaas met wat hulp van....😁...kan gebeuren. Het spel zakte wat in en het team vergat het middenveld regelmatig te gebruiken en te belopen. Toch lukte het Jayden A opnieuw de bal af te pakken en vanaf zo ongeveer de rechter cornerhoek de bal fabuleus in de linkerhoek te krullen. Compliment!
    2-2 Dus de wedstrijd lag weer open. Op slag van rust wist de thuisploeg nog te verrassen met een schot van Quint op doel, die helaas de keeper op zijn weg trof. Jayden A verzilverde het punt alsnog door snel te reageren op de weggetikte bal, 3-2.

Na rust zagen we eenzelfde spelbeeld. Soms prachtig opbouwend en snel, soms slordig en solistisch. Mason werkte hard en had zijn aandeel in de opbouw van menig actie. Yaro hielp Quint en Stijn door op het middenveld aanspeelbaar te zijn. Kasjan verstoorde voorin gretig verdedigingsacties van DSS, Jayden H, Aras en Jesse verdedigden met hart en ziel onze helft en toonden werklust. Enzo bewaakte zijn doel met passie en blokte met prachtig duikwerk de DSS doeltrappen. Het lukte daarom de voorsprong te vergroten via voorwerk van Jayden A en scherpte van Quint...4-2. Dat lijkt een veilige marge maar binnen no-time was daar alweer de aansluitingstreffer, 4-3. Vol aan de bak weer en weg was Jayden A, paar trucs erin en hop 5-3. Soms mag én kan het... DSS kwam nog terug tot 5-4 maar toen was daar toch echt het bevrijdende eindsignaal en vlogen de mannen elkaar in de armen. Hossend en feestend werd deze winst beleefd.
    Hou dit vast mannen, óók bij de trainingen. Daar kun je nu het verschil gaan maken. Werken aan wat beter kan zodat er na de wedstrijden (niet tijdens de training!) nog vaak reden is tot feesten!!! Go for it ⚽️⚽️⚽️