• V.V. IJmuiden JO10-2 - Vitesse '22 JO10-2

  29 okt 2018
 • Ergens onder de regenboog...

  Zaterdag om 6.10 uur regende en stormde het zo hard dat het erop leek dat alles wel afgelast zou worden. Toch bedroog de schijn ons... En dus stonden de jongens, trainers/coaches en de fans om (iets over 😏) 8.30 uur op de vochtige velden. Maarrrr, droog op dat moment. En op één stevige bui en wat losse spetters na tijdens de wedstrijd was het weer ook niet de grootste tegenvaller deze morgen.

  Met Thijs onder de lat werd afgetrapt onder leiding van een stagiar. De zwart-wit gestreepte krijgers moesten even inkomen. Dat gebeurt helaas vaker tegenwoordig, ongeacht de aanvangstijd. Een klein foutje leverde daarna de 0-1 op. Ai, jammer. Toch bleef het daar even bij toen de thuisploeg eenmaal als een dieseltje wat op gang kwam. De time out kwam daardoor rottig uit. Het verstoorde hun ritme. Vitesse '22 zat echter heerlijk in het ritme en zorgde al vlot na de T.O. voor de 0-2 en 0-3. Sander doorbrak kort daarop hun reeks en haalde onze nul van het bord, 1-3. Daarna scoorde IJmuiden opnieuw, in eigen doel 🙄, 1-4. Vitesse breidde de voorsprong op slag van rust nog uit naar 1-5. Limonade!
  Het gaat niet lekker momenteel. Te weinig energie en honger naar de bal en er wordt in duels te snel afgehaakt. De schouders hangen te vaak....! Kom op jongens, powerrrrr!! Het glas is halfvol hè 😉?! Winst moet je afdwingen. De beste stuurlui staan uiteraard aan wal, zie het als meebeleven...

  V.V. IJmuiden JO10-2 - Vitesse '22 JO10-2

  Met Enzo onder de lat begonnen we aan helft twee. En direct liet men Vitesse vrijuit op Enzo afrennen en waren ze vrij om te schieten, 1-6. Mats herpakte zich en was trefzeker voor IJmuiden, 2-6. Enzo wist kort daarna met een prachtige redding punt 7 te voorkomen waarna Vitesse uit de rebound een andere hoek benutte, toch 2-7. En ook 2-8... Daarna lukte het ook ons nog een keer. Robby gaf voor op Sander en die schoot raak, 3-8. Dat is samenwerken 😊! Het antwoord van Vitesse was 3-9... Vermoeiend dit 😬. Eerlijk is eerlijk. Vitesse was goed georganiseerd en balvaardig. Ondanks onze achterstand lukte het ook Thijs nog weer te scoren, 4-9. Waarna het team Vitesse weer liet gaan. Enzo kwam oog in oog met meerdere blauwe aanvallers maar hield het schot! Helaas leverde een laatste aanval hen toch die winst met dubbele cijfers op: eindstand 4-10.
  Vitesse '22 won terecht. Toch had de stand best gematigder uit kunnen vallen. Teamwork mannen!!! Schouders recht en koppies op. Volgende week weer een nieuwe kans. Winnen is heerlijk maar van verliezen leer je je belangrijkste lessen!

  Tot slot feliciteren wij coach Ed met zijn verjaardag! De traktatie bood troost 😋. Net als de prachtige regenboog boven het veld 🌈☔🌤.

  Fijn weekend allemaal!

  Tekst en fotografie: Dunja van Banning