• V.V. IJmuiden JO11-2 - Bloemendaal JO11-4 (3-9)

9 sep 2019
  • "Het kan vriezen, het kan dooien..."

Het begon vanmorgen tegen alle weersvoorspellingen in droog en soms zelfs zonnig. De jongens hadden er na een wat wisselvallige trainingsweek, en daarmee doel ik niet op het weer, zin in. Vast van plan er deze week een betere eindstand uit te slepen dan vorige week. Er werd zorgvuldig opgewarmd en ingetraind onder leiding van coach Ed. Ook hier nog geen wolkje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk.

Bloemendaal leek een pittige tegenstander maar IJmuiden verzette zich prima. Enzo stond scherp te keepen en ook de verdediging deed keurig zijn werk. Voorin ontpopte Jayden A. zich tot een echte spits en hij opende de score met een fraaie curve in de verre hoek. Ik moest mijn aandacht deze zaterdag verdelen over twee wedstrijden en wilde net weglopen toen Quint de aanval in dook en die afrondde met doelpunt nr 2. Eenmaal langs de andere lijn werd ik geappt dat de rust stand inmiddels 2-3 was. Huh? Een comeback van de gastploeg. Toch maar weer even teruggehold in de rust van de JO14 wedstrijd. Ik had net een penalty gemist van Bloemendaal die Enzo tot vreugde van zijn team had weten te stoppen! Hoera, trots 😅😎... Er werd weer flink geknokt, sportief gezien. Stijn, Jayden H. en Jesse moesten de linie achterin bewaken en dicht houden. Kasjan pendelde tussen de verschillende spellijnen. Mason, Yaro en Quint hadden het druk op het middenveld. Toch lukte het hen de bal bij Jayden A. te bezorgen en die stuurde opnieuw van grote afstand de bal met een prachtige curve de hoek in, 3-3 🎉. De strijd lag weer open. Tijd voor mij om weer richting het andere veld te rennen. Wat er daarna gebeurde is voor mij daarom een vraagteken. De verdediging viel wellicht uiteen, de vermoeidheid sloeg toe... of de tegenstander bracht vers bloed in. Feit is dat ik een app ontving met de tegenvallende eindstand van 3-9... Werk aan de winkel dus! Even een tandje serieuzer trainen... Mijn advies😉: We onthouden de eerste helft en trekken lering uit de tweede. Maar goed, de beste stuurlui staan aan wal, hè 😁. Feit blijft dat dit niet had gehoeven. Deze bui zagen we niet aankomen...

Succes Ed en Klaas. Op naar volgende week. Nieuwe ronde, nieuwe kansen ⚽️

Tekst en fotografie: Dunja van Banning