• V.V. IJmuiden JO12-2 - ODIN 59 JO12-4 (7-3)

  26 sep 2020
 • V.V. IJmuiden JO12-2 - ODIN 59 JO12-4 (7-3)

  De JO12-2 zorgt voor spanning!

  Na de winst van vorige week in Beverwijk is er zicht op een periodetitel en dat schept verwachtingen. Niet in het minst bij de jongens zelf, maar ook zeker bij hun fans ?. Odin zou op basis van de statistieken geen reden tot zorg hoeven zijn maar dat zijn de momenten dat je op moet passen. Onderschat je tegenstander nooit!

  De strijd ging in de beginfase verrassend gelijk op. Mason scoorde dan wel in de allereerste minuten maar het was niks geen makkie. Hoewel dat niet helemaal door de kracht van het gastteam kwam. Zo sterk als de IJmuidenaren vorige week waren, zo slordig waren ze nu. Tot grote onvrede van de coach. En terecht... De trainingen ten spijt was er relatief veel balverlies. Posities werden niet benut en de mandekking liet te wensen over. Zonde!

  V.V. IJmuiden JO12-2 - ODIN 59 JO12-4 (7-3) 1

  Het slordige spelbeeld leverde hen zelfs een onnodige tegengoal op. Enzo hield verder gelukkig zijn doel schoon hoewel hij daarvoor flink aan de bak moest af en toe. Wat vooral opviel was het geluidsniveau deze wedstrijd.... Man, man wat een kippenhok af en toe. Zelfs scheidsrechter Ed vroeg of er wat meer gevoetbald en minder gepraat kon worden... Communicatie is goed maar dat hoeft niet over 3 A4'tjes! Vlak voor rust was er dan toch een lichtpuntje. Quint zette over de flank zijn snelheid in en bediende Liam met een pasklare assist. Liam verzaakte niet en dus kon er met 2-1 gerust worden.

  Na de rust was het spel een stuk effectiever. Mooie acties die soms al vanaf de keeper werden ingezet. Beter verdedigingswerk en een effectiever en beter georganiseerde lijn tussen middenveld en voorhoede. En dat levert doelpunten op. Damian mocht de 3-1 op zijn naam schrijven na een goede assist van Mason. Doelpunt 4 begon bij Aras en ging via de middenvelders naar de voeten van Quint. Heerlijk. Zo moet het! De glimlach keerde terug op de gezichten en het tij leek gekeerd. Uit een corner ontstond doelpunt 5. Dit leek een strakke kopbal van Damian maar volgens sommigen was het hands van Odin. Om het even, het doelpunt stond. IJmuiden was op dreef en zette nog een tandje bij... De voorsprong werd vergroot naar 6-1 door een schot van Mason. In the pocket zou je denken... JA, maar toen...

  Ineens zakte de thuisploeg in. Odin werd fysieker en soms waren er aan beide kanten frustraties. Dat kwam het spel niet ten goede. Een botsing tussen één van onze spitsen en de keeper van Odin zorgde voor pijn en tranen bij de gasten (het zag er ook pijnlijk uit) maar ook andersom waren er situaties. Jammer, blijf voetballen. Onze jongens maakten het hun eigen keeper moeilijk en gaven teveel ruimte weg. De spits van Odin benutte terecht en goed die kansen en bracht de achterstand terug tot 6-3.

  Gelukkig herpakte IJmuiden zich daarna weer en wist Liam nog een mooie voorzet te geven op Mason die daarmee een hattrick completeerde.
  Na afloop werd er met smart gewacht op de uitslag van de titanenstrijd tussen de directe opponenten DEM en Krommenie. Deze bleek gewonnen door Krommenie. Een gedeelde 1e plek in punten maar Krommenie heeft een iets beter doelsaldo, +2. Voor nu dus even op plek 2.

  Volgende week treffen wij DEM en moeten we naast winnen ook afwachten wat Krommenie doet. Het blijft dus ongelooflijk spannend. Wij fans, veelal ouders en grootouders, zijn al heel trots op het resultaat zover. Bovenin de competitie meedraaien... top gedaan
  Tot volgende week... Opnieuw in Beverwijk... wordt vervolgd!

  Tekst en fotografie: Dunja van Banning