• V.V.IJmuiden JO13-1- Bloemendaal JO13-3 (7-0)

15 nov 2021
  • Na regen komt zonneschijn. Die wijsheid gold op meerdere vlakken zaterdagochtend. IJmuiden moest al vroeg aantreden en tot 7.00 uur regende het nog pijpestelen. Bij de aftrap was het echter prima weer en het veld lag er netjes bij.

De huishoudelijke mededelingen: Helaas is teamgenoot Sander nog geblesseerd en was Stijn ziek vandaag. Stertkte mannen!
    Onder leiding van scheidsrechter Chris en topvlagger Coen begon IJmuiden rustig maar goed aan de wedstrijd. Er werd samengespeeld en van achter naar voren opgebouwd. Toch was er aan beide kanten nog niet echt sprake van dreiging. Er werd leuk gestreden, zonder narigheid of overtredingen. Wel waren er fysieke duels en soms leverde dat ook wat pijn op. Thom moest even op zijn tanden bijten na een ongelukkig botsinkje. Hij werd van het veld gedragen maar het idee gewisseld te moeten worden en daarbij zelfs van shirt te moeten wisselen werkte uitermate geneeskrachtig. De tranen werden gedroogd en snel rende hij het veld weer in... iets met wilskracht 😉.

Niet lang daarna lukte het de thuisploeg de voorsprong op te eisen. Na een prachtige corner van Enzo kwam de bal in de voeten van Mason en Mason verzorgde de assist aan Yassin. Yassin tekende voor de 1-0.
    Ook de 2-0 kwam voort uit een corner, wederom genomen door Enzo maar dit keer afgewerkt door Thom.
    IJmuiden kwam nu echt op stoom en Bloemendaal werkte hard maar had er nog geen passend antwoord op.De 3-0 was een prachtig punt van Daan, mooi aangespeeld door Mason kapte hij 2 spelers uit alvorens de 3e treffer te scoren voor de zebra's.

Het spel werd sneller en de overtuiging groeide bij de gastheren. Dat leverde in hoog tempo de 4-0 op via Mason en daarna wist Thom met de 5 en 6-0 een hattrick te vervolmaken. Ook een compliment voor Fabien die zijn directe tegenstander geen ruimte gaf achterin.

Met een trots gevoel werd de limonade genuttigd onder een inmiddels vriendelijk zonnetje. Blozende wangen en veel energie. Een heerlijk beeld.
    Vol vertrouwen verscheen de thuisploeg weer voor de 2e helft. Maar waar je zou verwachten dat Bloemendaal met lood in de schoenen zou aantreden was dat niet het geval... Nieuwe helft, nieuwe kansen moeten zij gedacht hebben. En waarom ook niet. Je hebt pas verloren als je aan het eind van de wedstrijd achter staat..!
    Bloemendaal organiseerde zich beter deze keer en wist elkaar een stuk beter te bereiken. Ook de keeper verbeterde zichzelf. Knap werk hoor als je zo ver achter staat. Toch was het opnieuw IJmuiden wat de leiding nam. Met een mooi doelpunt van Mason mochten zij de 7-0 optekenen.

V.V.IJmuiden JO13-1- Bloemendaal JO13-3 (7-0)

Tussendoor was er nog een leuk momentje toen scheidsrechter Chris een speler van Bloemendaal hielp om zijn weerbarstige veters te strikken. Zittend op een knie gaf hij kundig veterstrikles!
    Bloemendaal sloot daarna de gelederen en liet geen treffers meer toe. IJmuiden bleef sterk maar wist de score niet verder uit te breiden.
    Een heerlijke wedstrijd. Helaas voorlopig wel de laatste met publiek En de komende weken zijn er dus ook geen verslagen...

Laten we hopen dat we elkaar snel weer mogen treffen langs de lijn, heerlijk in de buitenlucht!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning