• V.V.IJmuiden JO13-1 - FC Uitgeest JO13-2

29 okt 2018
  • Drie weken geleden voerde het team van Jim en Daan de ranglijst aan. Het leek een prima plek na een aantal leuke overwinningen. Ook tegen Geel Wit werd die dag, thuis, gewonnen. Hoewel die wedstrijd helaas anders liep dan een jeugdvoetbalwedstrijd zou moeten verlopen. De scheidsrechter besloot de wedstrijd voortijdig te beëindigen bij een 4-0 voorsprong vlak na aanvang van de tweede helft. De wedstrijd daarna, uit bij DEM, verliep ook niet volgens plan. DEM speelde fel en meerdere IJmuiden spelers liepen blessures op. De thuisfluitende scheidsrechter toonde zich weinig sociaal en liet agressief gedrag van de eigen jeugdspelers helaas toe. Tot bijna een vechtpartijtje aan toe. Jammer. Natuurlijk moet je daar voetballend boven kunnen staan. Dat mislukte die ochtend en dus was daar de eerste nederlaag, 4-3.

Na de herfstvakantiebreak werd zaterdag de draad van de competitie weer opgepakt. Thuis ontving het team FC Uitgeest JO13-2. Op papier moest winst haalbaar zijn. Helaas beschikten Jim en Daan echter niet over vaste keeper Mika (vakantie), Tycho en Ruben (blessure). Niels van JO13-2 nam de honneurs voor Mika waar en Sven (oud teamlid) versterkte de verdediging. Het werd al snel duidelijk dat FC Uitgeest vanuit hun 'underdog' positie vrijuit en brutaal wilde aanvallen. De thuisploeg was verrast en kon er niet slagvaardig tegen optreden. Gemopper onderling en weinig effectief samenspel leverde een weinig verheffend totaalplaatje. Wellicht is praten mét elkaar handiger dan schreeuwen tégen elkaar 😬... maar wie ben ik 😉. Ieder deed zijn best maar de stand bleef steken op 0-0 voor rust.

De tweede helft was spannender maar niet persé door mooier voetbal. Het lukte de gasten het eerst om te scoren. Gelukkig kon Nithile de stand niet veel later gelijktrekken naar 1-1. Na wat meer aanvalskracht binnen het totale team lukte het Fabio daarna ook te scoren door achterwaarts binnen te tikken uit een corner van Nithile. Helaas verslapte direct daarna de aandacht weer en stond het twee minuten later alweer 2-2. Zonde!!

Het leek te gaan eindigen in remise, na veel duellen op het middenveld, maar bijna in het eindsignaal lukte het Uitgeest toch nog een punt te maken en de winst naar zich toe te trekken. Uitgeest was uitzinnig en vierde overwinning bijna als een kampioenschap. Beschouw dat als een compliment... Zij hadden niet verwacht te kunnen winnen. IJmuiden maakte het zichzelf vandaag onnodig moeilijk door niet alleen tegen Uitgeest te spelen maar ook tegen zichzelf. Hopelijk schudden de heren dit gewoon van zich af. Er is zat kwaliteit om beter te kunnen. Op naar volgende week. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! 🌞

Niels en Sven bedankt, Johan bedankt voor het vlaggen 👍💪.

Tekst: Dunja van Banning