• V.V. IJmuiden JO13-1 - Kon HFC JO13-3 (2-3)

  1 dec 2018
 • Na een paar weken van tegenvallende resultaten ontving de JO13-1 vandaag Kon. HFC JO13-3 op eigen grond. Op papier een pittige tegenstander want deze ploeg staat hoog op de ranglijst. Toch werd er uitgekeken naar deze sportieve uitdaging. Het voetbalt fijn tegen goede tegenstanders. Met Martijn Gunneman als scheids en Martijn als secondant langs de lijn (dank!!) werd om 10.30 uur afgetrapt. Al bij de eerste actie werd duidelijk dat dit een échte strijd zou worden.

  Het was vanaf de eerste minuut spannend en het tempo lag hoog. Prachtige gevechten om de bal en verbeten gezichten om er als winnaar uit te komen. Het was Sem die de score kon openen door alert te reageren op een slordige uittrap van de HFC keeper, 1-0. Een echte opsteker voor de ploeg. Het lukte vrijwel de hele eerste helft om controle te houden bij balbezit. Ook de communicatie onderling was een stuk beter dan de afgelopen weken. Toch viel vlak voor rust de gelijkmaker. Helaas, 1-1.

  Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Hier en daar een kleine overtreding. Niets vervelends. Ook dankzij de scherpe doch rechtvaardige blik van de scheids werd er met respect gestreden.

  Opnieuw wist Sem het net te vinden en zo de thuisploeg op voorsprong te zetten. Echter, dat lukte HFC ook. Weer gelijk dus, 2-2... Deze stand zou recht hebben gedaan aan de leuke wedstrijd maar helaas wist HFC met een vleugje geluk aan haar zijde op de valreep de 2-3 te scoren. Geen spannend doelpunt maar het telt wel uiteraard... Wat een pech zo op 't eind. Dat vonden ook de HFC supporters. Toch mag onze ploeg trots zijn op zichzelf. Goed gespeeld en vooral goed herpakt! Ruben en Hidde stonden vandaag met blessures aan de kant. Sterkte met jullie herstel, hopelijk tot snel.

  V.V. IJmuiden JO13-1 - Kon HFC JO13-3 (2-3)

  Tekst: Dunja van Banning
  Fotografie: Dennis 't Hart