• V.V. IJmuiden JO13-1 - RCH JO13-2

29 sep 2018
  • Na de winstpunten vorige week verzilverd te hebben in Zandvoort ontving de JO13-1 deze week RCH op sportpark Schoonenberg. Coaches/trainers Jim, Daan en Max waren er bij aanvang bij maar omdat zij zelf ook een wedstrijd op het programma hadden werd de regie tijdens de wedstrijd overgedragen aan Can Mola.

De jongens waren er klaar voor en onder een heerlijke nazomerzon werd er afgetrapt. Al vlot wist de voorhoede druk te zetten en opende Sem de score uit een assist van Adam, 1-0. RCH gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde direct terug te slaan maar hun schot trof een lat en in de rebound troffen ze opnieuw de lat en vloog de bal over. Na een redding van de RCH keeper reageerde Fabio snel in de rebound en schoot de bal resoluut in, 2-0. Daarna kwam Myrón ruim naar voren en werd het 3-0. RCH verloor grip en kwam niet meer langs de middenvelders. Fabio en Sem wisten met strak samenwerken het net weer te vinden, via Fabio dit keer, 4-0. Ook achterin werd hard gewerkt en goed samengewerkt. Myrón wist een tweede keer de ruimte te vinden en zette daarmee de 5e treffer op het bord. Het toetje voor rust mocht op naam van Sem, prachtig zelf voorbereid.

Na de limonade en wat wissels was het na enkele minuten alweer raak voor de thuisploeg. Nithile schoot de 7-0 binnen uit een assist van Sam. Met het vallen van de punten aan 'onze' kant groeide de teleurstelling en frustratie bij RCH, begrijpelijk. Het spel werd daardoor fysieker en dus waren er wat kleine voorvalletjes. Ruben had de pech dat zijn kicks een tegenstander trof, niet opzettelijk maar wel pijnlijk. Het kostte hem een gele kaart en dus wat tijdstraf. Gelukkig stond neef Tijs er om hem op te vangen. De berusting duurde even maar met je opa en diens wijze woorden langs de lijn komt alles weer goed 😉.

V.V. IJmuiden JO13-1 - RCH JO13-2 1

De RCH spelers vielen vaker nu en even was het onrustig. Aan onze kant moest Nithile helaas licht geblesseerd het veld verlaten. Vlak voor tijd liet Myrón zich zijn 'hattrick' (niet in één helft maar ach...) niet ontnemen en schoot hij de 8-0 binnen. De scheids riep alle spelers nog even bij elkaar voor een korte evaluatie. Hou het spel eerlijk en sportief was zijn devies.
    Gefeliciteerd mannen! Opnieuw de volle drie punten en een goede pot voor het doelsaldo ⚽️🎉.
    Johan, dank voor het vlaggen.

Text: Dunja van Banning