• V.V. IJmuiden JO13-1 - Spaarnwoude JO13-1 (7-1)

  31 okt 2021
 • Het is herfst! De regen sloeg tegen de ramen bij het opstaan maar gelukkig waren de velden bespeelbaar. De 2e fase startte vanmorgen (zonder Thom en Sander helaas. Beterschap, mannen!) en het team treft meerdere tegenstanders uit de poule van de 1e fase. Spaarnwoude is daar één van. De vorige keer eindigde de wedstrijd in remise maar er zou meer mogelijk moeten zijn.

  Als ik slechts enkele minuten na de aftrap aan kom is het reeds 1-0 dankzij een treffer van Mason. Het spel gaat vaak aardig gelijk op maar IJmuiden weet meer kansen af te dwingen en is feller en gretiger in z'n spel. Voorin weet men elkaar steeds beter te vinden en dat resulteert opnieuw in een treffer, wederom van Mason.

  Er werd maar kort gerust ivm het weer en Spaarnwoude was daar niet rouwig om. Hun inzet bleef hoog en ze waren gedreven op zoek naar hún openingstreffer.

  Ook in de tweede helft was het genieten. Er liep een zeer productieve aanvalslijn over links. Van Fabien, via Quint naar Daan... En daarbij kregen ze natuurlijk steun vanuit het midden. Na weer een mooi samenspel vond Quint het net, de assist kwam (dacht ik) van Nick. En niet lang daarna kon Mason mooi voorzetten op Quint zodat hij zijn tweede treffer mocht bijtekenen. Een voorsprong van 4 punten... dat voelde goed! Maar ook dan moet je scherp blijven... Want ook al was de voorsprong ruim, Spaarnwoude bleef gevaarlijk in de counters en maakte goed gebruik van slordigheden aan onze kant. Dat leverde hen dan ook een doelpunt op. En dat schudde IJmuiden weer wakker.

  IJmuiden wist de actie weer richting de gastspeelhelft te dwingen. Yassin deed een schot op doel maar de keeper redde, Enzo onderschepte de bal en met een sliding legde hij hem terug op Mats. Die twijfelde niet en schoot hem gedecideerd langs de keeper. Prachtig, 5-1!
  Yassin kreeg en creëerde met de vleugelspitsen meer kansen en scoorde de 6-1. Dat werd met een dansje gevierd door het team 😄. Van alle markten thuis deze mannen!

  Langs de lijn keken twee ouders verbaasd op, 6-0 toch? Nee, opletten hoor... 6-1. BIJ-er Ed G klaagde dat hij ook wel eens in het verslag wilde, en kreeg bijval van moeder Alexandra. Dus bij deze 😜een eervolle vermelding. En wel opletten voortaan hè (ook met wat je wenst 😁😂).
  Ondertussen ging op het veld de strijd onverstoord verder. Viggo voorkwam met een prachtige redding een tweede tegentreffer. En de verdediging kreeg het nog even druk. Toch was het opnieuw de thuisploeg die wist door te breken en Daan schoot IJmuiden naar de 7-1. Wat een heerlijke seizoensopening! Een goed begin. Deze zaterdagfamilie kan nagenieten. Op naar volgende week. Dan reizen we af naar Beverwijk en speelt het team tegen Dem JO13-3, om 15.00 uur.

  V.V. IJmuiden JO13-1 - Spaarnwoude JO13-1 (7-1) 1