• V.V. IJmuiden JO13-1- Spaarnwoude JO13-1 (9-0)

  29 mrt 2022
 • Sterke groei doelsaldo 💪👌⚽️

  V.V. IJmuiden JO13-1- Spaarnwoude JO13-1 (9-0)

  Het was al weer zaterdag en deze week mochten de jongens de wei in op ons eigen Sportpark Schoonenberg. Wederom werden zij (en wij) daarbij getrakteerd op heerlijk zonnig weer.
  Op basis van de uitslagen in de voetbalapp zou er opnieuw gewonnen moeten kunnen worden. Maar de kunst is je niet te laten verrassen door een elftal lager in de ranking! Opletten dus en scherp zijn.
  Helaas zat Quint deze week in de ziekenboeg en daarom sloot Roan nogmaals aan.

  Voor de derde week op rij nam IJmuiden direct na de aftrap het voortouw en ook deze week wist spits Yassin het openingpunt te scoren. Slechts enkele tellen later al gevolgd door een tweede doelpunt door Roan....
  Spaarnwoude had iets goed te maken en deed daar hard z'n best voor. Ze maakten het IJmuiden een aantal keren even lastig maar de solide verdediging deed z'n werk. Eenmaal lukte het de spits om onze Jakub te verrassen en oog in oog met de ver uitgekomen Viggo was daar het schot op doel. Maar uit het niets was daar ook held Stijn. Hij wist de bal van de lijn te halen maar even leek de bal alsnog in het doel te krullen. Held nr 2, Fabien, schoot hem nogmaals vd lijn en zo waren wij 2 hartaanvallen verder langs de lijn maar konden we opgelucht ademhalen. Huzarenstukje hoor maar iets minder spannend is ook goed 😅.
  Wel sneu voor de gastploeg want als hij had gezeten was het een verdiend punt geweest, eerlijk is eerlijk.

  Rust... tijd om even op adem te komen!

  Na de hervatting klonk al vlot een uitroep van de Spaarnwoude coach "nee, niet door het midden"... en zag je waarom. Daar bediende Mats Yassin en stond het 3-0. Nuttige tip dus.
  IJmuiden speelt momenteel regelmatig echt heerlijk voetbal. De jongens vinden elkaar met vlot voetbal. Overspelen en samenwerken zijn echt codewoorden. Voorbeeld daarvan was een mooie actie van Mason op links met een goede strakke voorzet op Thom, die niet twijfelde en de keeper passeerde voor 4-0.

  Het ging steeds beter lopen en het geloof bij de gastploeg zakte weg. Yassin zette daarna de ploeg op 5-0.
  Na voorwerk en een goede assist van Enzo zorgde Roan vlot daarna voor de 6-0. Mooi om te zien hoe Roan zich steeds vrij loopt!
  Het werd nog erger voor Spaarnwoude. Het overzicht raakte kwijt. Onze spitsen waren te snel, de verdediging te sterk en middenveld en vleugelspelers te creatief. Voor ons mooi om naar te kijken. Thom zorgde voor treffer nummer 7 en na een goede assist van Daan, vanaf rechts, kon Roan nummer 8 op zijn naam schrijven. Ook het slotpunt was vandaag op naam van Roan. Net geen dubbele cijfers deze ochtend maar wat een groei in doelsaldo deze laatste 3 weken! Heel knap.
  En nogmaals een échte teamprestatie want iedere speler was/is belangrijk. Ieder heeft zijn eigen aandeel in de winst.
  Komende zaterdag gaan we op visite in Driehuis bij RKVV Velsen! Nu al zin in ⚽️😊

  Tekst en foto: Dunja van Banning