• V.V. IJmuiden JO14-1 - S.V.IJ. JO14-1 (2-2)

  26 okt 2019
 • Dé derby

  Al vanaf de Mini's treffen deze teams elkaar met enige regelmaat. En altijd is het spannend want ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Beide teams wisselen wel eens wat qua samenstelling maar ze kennen feilloos elkaars teamindelingen. Die zat bij die in de klas op de peuterspeelzaal of basisschool. Samen op judo of zwemmen of tennis... Men zit nu bij elkaar in de klas of de anderen zijn buurtgenoten. En soms kun je zelfs meerdere opties aanvinken. Kortom geen onbekenden! De hele week werd er dus al gespeculeerd en geanticipeerd. Er werden strategieën bedacht en de voorpret was groot. Ik gok dat dat voor beide partijen gold.

  Om 10.00 was het dan zover. Zwart-wit vs Rood-wit.....
  Een derde partij mengde zich ongevraagd ook in deze strijd. De natuur....met windkracht 'veel'. De onrust die storm met zich meebrengt etaleerde zich direct in een pittige strijd op het gras. Vanaf minuut één was het spannend. Kansen en leuk opgebouwd spel aan beide zijden. Na een goed ingezette aanval speelde Sven de bal door naar de (debuterende) Tom R op linksvoor en die wist de score te openen met een goed schot voorbij de keeper. Hop, 1-0. Nu zijn we écht begonnen. Vele fans pikten deze morgen 'een kantje' op veld 4 en dus was het applaus luid.

   

   IJmuiden zette, gevoed door de zojuist aangevulde adrenaline, een tandje bij en na verloop van tijd wist Jesse door het midden door te breken en de tweede treffer op te eisen. Opnieuw tot grote vreugde van zowel het team als de fans. Het spel veranderde echter daarna weer en SVIJ eiste vaker de bal op. Er waren een paar momenten waarop men het niet eens was met elkaar (zowel in het veld als langs de lijn). Wel penalty/geen penalty. Buitenspel terecht of toch niet..? Een lastige wedstrijdfase waarin enige frustraties hun weg naar buiten zochten. Desalniettemin bleef het onderling onverminderd spannend. Helemaal toen SVIJ vlak voor rust de aansluitingstreffer wist te maken. De limonade bracht alles weer even tot Rust.

  Na deze rust was er een veel onrustiger spelbeeld. Meer ping-pong-acties en paniekvoetbal. Wat fysieker spel onderling waardoor hier en daar soms een grensje overschreden werd. De eerste plaats in de poule stond ter discussie en dus vocht men voor wat het waard was. En ineens, zomaar, een tweede goal voor de gasten. Alles lag weer open. Ijmuiden kreeg via vrij trappen, genomen door Fabio en later Tom K, nog goede kansen maar wist die helaas niet te benutten, keeper Melle zat er goed bij. Ook SVIJ kreeg diverse kansen maar ook zij konden het niet afmaken. Zij vonden een paal, lat of Mika op hun weg...

  Uiteindelijk werd er dus remise bereikt en blijft de stand in de poule onderling ongewijzigd. Lijnrechters bedankt. Op naar meer, tot later!!!