• V.V. IJmuiden JO14-1 - S.V. RAP JO14-2 (6-1)

14 sep 2019
  • V.V. IJmuiden JO14-1 - S.V. RAP JO14-2 (6-1)

Alweer de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Nog altijd niet in de definitieve opstelling. Die beslissing volgt mogelijk later deze week. Toch stond er een echt team. Een grote bereidheid om voor elkaar te werken en positieve coaching van de zijlijn. Compliment daarvoor!

Helaas moest Mika deze wedstrijd vanaf de kant volgen wegens een blessure. Keeper Luuk nam zijn taak onder de lat over. De gastploeg speelde zeer aanvallend en schuwde de fysieke duels niet. Aanvankelijk gewoon de stijl die je meer ziet bij Amsterdamse clubs. Toch wist de thuisploeg veelal de bal op de helft van de tegenstander te laten rondgaan. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in een fraaie 1-0 van de voet van Fabio. Het antwoord kwam RAP, 1-1. Het spel werd intenser en de duels soms nog feller...de roep om een ingreep groeide mee. Het lukte via Jesse de score in het voordeel van IJmuiden mee de rust in te nemen, 2-1.

Na rust, en een aantal wissels, nam het aantal overtredingen bij RAP toe. Een aantal keer kreeg IJmuiden daar het voordeel van een vrije trap bij. Fabio stond op scherp en schoot zo ongeveer in het fluitsignaal één van de vrije trappen in de voeten van Sem, die niet aarzelde en de keeper totaal verraste... 3-1. De gastploeg sputterde tegen maar helaas, het was een eerlijk punt. Met elk punt nam het zelfvertrouwen van IJmuiden toe en daarmee ook de frustratie bij de Amstelveners. Op zich best logisch en begrijpelijk. Coach Stijn merkte terecht op dat de onrust en onvrede van de RAP-trainer zich weerspiegelde in het gedrag van zijn team. Het leverde hen jammergenoeg zelfs een rode kaart op na een brutale opmerking van een speler richting de scheidsrechter. Jammer

IJmuiden toonde steeds meer overwicht en bleef goed samenspelen. Dat leverde hen via de voet van Tycho de 4-1 op. Vlak daarna schoot Jesse met een prachtige lob over de RAP-verdediging heen en kopte Sem hard en zeker de bal achter de doelman, 5-1. Nog meer zelfvertrouwen en teamspirit... Tot slot leek Luuk zijn moment af te dwingen maar vond een verdediger op zijn weg waardoor zijn schot werd afgewend. Opnieuw stond Sem op de goede plek om het toch af te maken...6-1!

Een zeer verdiende winst, gefeliciteerd ⚽. Het team heeft de poulefase afgesloten op de eerste plek. Wordt vervolgd dus. Succes in de competitie vanaf volgende week ⚽💪

Tekst: Dunja van Banning
    Foto: VoetbalTV