• V.V. IJmuiden JO15-1 - Terrasvogels JO15-1 (5-2)

12 sep 2020
  • Opnieuw pakt IJmuiden door in de 2ͤ  helft

Vandaag trof de JO15-1 van V.V. IJmuiden de Terrasvogels uit Santpoort. Om kwart over tien liet scheids De Haan de wedstrijd van start gaan en IJmuiden kwam wat slordig uit de startblokken.

Hier en daar onnodig balverlies resulteerde in een actieve eerste helft voor keeper Mika van IJmuiden. Hij hield zijn goal vooralsnog schoon.

V.V. IJmuiden JO15-1 - Terrasvogels JO15-1 (5-2)

Voor rust moest Terrasvogels een strafschop incasseren. Sem kreeg de bal in alle rust in het net: 1-0 voor de thuisploeg.

Na de rust trok IJmuiden het spel meer naar zich toe en liet Terrasvogels meer en meer verdedigen op de Santpoortse helft. IJmuiden zag een aantal schoten over gaan maar wist ook nog driemaal de keeper van Terrasvogels te passeren.

V.V. IJmuiden JO15-1 - Terrasvogels JO15-1 (5-2) 1

Halverwege de tweede helft wist Terrasvogels tweemaal de verdediging van IJmuiden te omzeilen en de stand op 4-2 te zetten. Tom R. zette uiteindelijk een dikke streep door de hoop van de Santpoorters en scoorde het vijfde doelpunt.

V.V. IJmuiden JO15-1 - Terrasvogels JO15-1 (5-2) 2

De Haan blies op zijn fluit en IJmuiden zag daarmee zichzelf op de eerste plaats in deze bekerronde staan; op naar de volgende ronde! Volgende week start voor de JO15-1 de competitie. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen SDOB in Broek in waterland.

Tekst en fotografie: Pascal Wolterman