• V.V. IJmuiden JO16-1- ST VV Egmond JO16-2  (6-3)

31 okt 2021
  • V.V. IJmuiden JO16-1- ST VV Egmond JO16-2  (6-3)

Zaterdag startte de 2e fase van dit seizoen en de mannen van Mike treffen daarin enkele teams uit fase 1. Dat gold niet voor de tegenstander van vandaag. Lastig in te schatten wat hen te wachten stond dus.

Er werd om 14.30 afgetrapt (met keeper Mika weer terug onder de lat) op het hoofdveld en het leek al snel een pittige middag te worden. De bezoekers schoten fel uit de startblokken en IJmuiden had even moeite om zich daarin te organiseren. Al na vijf minuten wist Egmond zich een punt toe te eigenen en IJmuiden moest dus echt een tandje bijzetten.

Na ruim een kwartier viel ook de 0-2 en leek het een lange strijd te gaan worden. Maar IJmuiden richtte zichzelf op en herrees. Uit een goede corner, met een mooie strakke pass, hard en laag over de grond vond Mees zijn ploeggenoot Viggo. En Viggo verzilverde het eerste punt. Een belangrijke wending.

V.V. IJmuiden JO16-1- ST VV Egmond JO16-2  (6-3) 1

IJmuiden ging steeds beter voetballen en al snel wisten zij opnieuw gevaarlijk voor het doel van Egmond op te duiken. Tom R schitterde door met een panna bij de keeper te scoren. De lijnen lagen weer openen. Egmond deed er nog een fysiek schepje bovenop en dat kostte hen, na een stevige overtreding op Fabio, een gele kaart.

Sam nam plaats achter de bal en schoot met een prachtige trap de bal in de kruising. Op voorsprong nu! Sem wist de voorsprong nog voor rust uit te bouwen naar 4-2 door scherp te reageren op een keepersfout en daar een vrije schietkans te benutten.

Na rust waren er wederom kansen voor IJmuiden. De thuisploeg pakte de regie maar vond een aantal malen een paal, een tegenstander of de keeper op zijn pad. Egmond lukte het wel om de IJmuidense linies te doorbreken en verkleinde de achterstand naar slechts één punt. Jammer genoeg ontstonden er ook deze wedstrijd wat opstootjes. Egmond koos voor het risico om fysiek grenzen op te zoeken en scheidsrechter Tijs moest de boel meermaals sussen. IJmuiden bleek voetballend sterker in het slotakkoord. Fabio wist via rechts de keeper te verrassen en tilde de score naar 5-3.

En na een corner met Sam achter de bal wist Viggo de 6-3 in te koppen. Inmiddels werd de sfeer onderling minder sportief en na opnieuw een overtreding van Egmond, ditmaal op Sam, vond scheidsrechter Tijs het mooi geweest na een woordenwisseling met de Egmondse grensrechter en enkele spelers. Een wijs besluit bleek wel want de bezoekende coach kon zich goed vinden in die beslissing. Helaas was dit niet voor het eerst voor hen.

V.V. IJmuiden JO16-1- ST VV Egmond JO16-2  (6-3) 2

V.V. IJmuiden JO16-1- ST VV Egmond JO16-2  (6-3) 3Al met al een mooie, verdiende overwinning voor Mike en zijn mannen. Gefeliciteerd. En ondanks de herfstige omstandigheden stond er opnieuw een grote fanploeg... Op naar volgende week!