• V.V. IJmuiden JO16-1- SVIJ JO16-1 (2-4)

29 mrt 2022
  • V.V. IJmuiden JO16-1- SVIJ JO16-1 (2-4) 1

SVIJ wint derby

Na de felle strijd eind 2021, nog voor de lockdown was het tijd voor een weerzien. Destijds trok SVIJ aan het langste eind. Toch blijft dit altijd een spannende derby tussen plaats- en leeftijdgenoten, overlappende vriendengroepen en vaak ook klasgenoten.
    Er stond iets op het spel dus...

SVIJ was op papier, als koploper van de huidige poule, de favoriet met maar liefst 31 punten uit 12 wedstrijden. IJmuiden is na behoorlijk wat blessureleed momenteel middenmoter met 10 punten uit 9 wedstrijden.
    Maar aan vechtlust geen gebrek en na drie mooie wedstrijden 'back on track'.

Onder leiding van arbiter Tijs trapten de mannen van Mike om 15.00 af en schoten beide ploegen uit de spreekwoordelijke startblokken. SVIJ nog feller en gedrevener dan de thuisploeg wat hen daarom in de eerste prille minuten al direct drie kansen opleverde. Gelukkig waren Mika en zijn verdediging scherp genoeg om zo'n vlotte achterstand te voorkomen, geholpen door een tikje geluk hier en daar.
    Na zo'n tien minuten spelen kreeg IJmuiden meer grip op de wedstrijd en werd de strijd gelijkwaardiger. IJmuiden speelde goed georganiseerd en compact en uiteindelijk werd dat beloond met een prachtig doelpunt van Sam.

Sam maakt de gelijkmaker

Niet veel later trok SVIJ de stand gelijk uit een corner waarbij SVIJ-er Senna met een fraaie omhaal snoeihard binnenschoot. Schitterend schot, hoe jammer ook voor ons.

Omhaal V.V. IJmuiden JO16-1- SVIJ JO16-1 (2-4) 1

Nog voor rust wist SVIJ zichzelf op voorsprong te zetten en getuige de ontlading op het veld was dat een zwaar bevochten punt.

Na rust kwam IJmuiden iets minder georganiseerd uit de bus dan in de eerste helft waardoor SVIJ kon uitlopen naar 1-4. Toch bleef de thuisploeg weerstand bieden en de tegendruk werd vlak voor het eindsignaal beloond met een 2e treffer van IJmuiden, opnieuw van de voet van Sam.

V.V. IJmuiden JO16-1- SVIJ JO16-1 (2-4) 2

Helaas gingen opnieuw de drie punten mee naar Zeewijk. Maar wel na een zeer vermakelijk duel!

Tekst: Dunja van Banning
    Fotografie: Pascal Wolterman