• VSV JO13-1 - VV IJmuiden JO13-1 (0-3)

10 okt 2021
  • IJmuiden is zaterdagochtend te gast bij VSV. Waar bij binnenkomst op het sportveld slechts 1 veld in gebruik is en er een sprankelend zonnetje schijnt. Het belooft een leuke strijd te kunnen worden want gezien de stand in de poule zou men aan elkaar gewaagd moeten zijn.
    Er wordt serieus en gedisciplineerd opgewarmd en zowel de jongens als de meegereisde fans hebben er zin in.
    Om 10.30 uur klinkt het startsein en direct wordt er druk gezet.

Het duurt niet lang voordat IJmuiden gevaarlijk opduikt voor het VSV goal en Quint de eerste treffer op zijn naam mag schrijven. Wat een droomstart!

Er wordt weer lekker samengespeeld en achterin verdient Stijn een compliment op de rechts back positie. VSV komt er niet langs. Na opnieuw een goed opgezette aanval kan ook Thom weer scoren en staan we al vlot in de strijd met 0-2 voor. Wat de VSV-keeper wellicht een beetje parten speelt is de felle, nog redelijk laagstaande zon.

Toch speelt IJmuiden ook gewoon goed. Met rust en geordend. Wat wel wat aandacht verdient is het aannemen van de bal. Net even te vaak verliest men de bal door niet zuiver aangenomen passes. Zonde...

In het slotakkoord van de 1e helft zet Quint na goed samenspel voorin het 3e punt op het bord.
    Dat is een fijne stand bij rust. Deze rust is overigens niet goed voor de tanden want de limonadesiroop is nauwelijks aangelengd waardoor het glazuur spontaan van het gebit springt šŸ˜.

Na rust komt VSV beter en sterker uit de startblokken. Het lukt hen om de gastploeg uit hun spel te halen en zij zijn af en toe gevaarlijk voor het doel van Viggo. Maar onze keeper houdt het hoofd koel en zijn doel schoon. Samen met de hardwerkende verdediging. Goed werk!
    Even worden we opgeschrikt door een blessure-moment bij Jakub. Maar eenmaal langs de lijn blijkt het gelukkig mee te vallen. Er komen meer pijntjes maar geen grote blessures gelukkig. Wel wordt VSV wat fysieker in een laatste poging de wedstrijd te kantelen.

VSV JO13-1 - VV IJmuiden JO13-1  (0-3)

IJmuiden is minder effectief dan in de eerste helft en ondanks mooie corners van Enzo en felle duels om de bal op het middenveld willen de ballen er niet meer in. Gelukkig geldt dat voor beide kanten en kan IJmuiden opnieuw drie punten bijschrijven. Een prima prestatie!
    Volgende week wacht het slotakkoord van deze competitie-periode, thuis tegen Bloemendaal. We zien u dan graag weer langs de lijn op Sportpark Schoonenberg, om 10.00 uur.

Fijn weekend!

Tekst en fotografie: Dunja van Banning