• vv

Vanmiddag staat de 17e speelronde in de 3e klasse A op het programma. Wij heten u van harte welkom op Sportpark Schoonenberg en in het bijzonder de spelers, staf, bestuur en supporters van onze opponent FC Castricum en de scheidsrechter van vanmiddag, de heer J.N.M. Fanger uit Huizen.

FC Castricum is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen C.S.V. en S.C.C. De laatste 2 jaar bivakkeerde de club in de 3e klasse A en daarvoor waren zij veelal in de 2e klasse A te vinden. Hoogte punt in de clubhistorie was wellicht het kampioenschap in de 2e klasse A in het seizoen 2011/2012, met daarbij de promotie naar de 1e klasse. Het verblijf in de 1e klasse heeft echter maar 1 jaar mogen duren. Desalniettemin hebben de Castricummers toch nog wat jaartjes stand kunnen houden in de sterke zaterdag 2e klasse.

In de laatste wedstrijd van de huidige competitie boekte FC Castricum een ruime 4-0 overwinning op SV Beverwijk, terwijl VV IJmuiden in de derby tegen Stormvogels niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De heenwedstrijd op 26 oktober werd gewonnen door de IJmuidenaren met 1-2.

Vorige week was VV IJmuiden vrij in verband met een inhaal- en bekerprogramma. Voor de zwarte-witten stond er echter wel een wedstrijd om de MidWest Cup op het programma. VV IJmuiden won in Rijsenhout in een doelpuntenfestijn met 3-5 van SCW (doelpunten Matthijs Veldman 2x, Iw Stoianov, Jeffrey Prinsse en Délano Post). Door deze overwinning is VV IJmuiden nu geplaatst voor de ½ finales van de MidWest Cup. De andere halve finalist is eersteklasser SV Hoofddorp (zondag). De overige finalisten moeten komen uit de wedstrijden Olympia Haarlem – VVH Velserbroek (gestaakt bij 0-0) en Stormvogels – HBC (zondag).

Maar nu over tot de orde van de dag. FC Castricum staat momenteel op de 5e plaats met 28 punten uit 16 wedstrijden. De thuisclub vinden we terug op de 2e plaats met 37 punten uit 16. Bij de club uit Castricum gaat trainer-coach Jeroen Kroes (ex-Stormvogels) de club verlaten. Volgend seizoen zal Ralph Blom (ex Alliance zaterdag, ex KHFC zaterdag) de nieuwe hoofdcoach van de Castricummers zijn. Hij zal worden bijgestaan door assistent Felix Aerts. De wedstrijd van vandaag is voor VV IJmuiden een belangrijke match om de begeerde 2e periode te veroveren. Het is immers de laatste wedstrijd in deze periode. Het team van Tom Jacob zal concurrenten Stormvogels (19 uit 8) en DEM (17 uit 8) achter zich moeten laten. VV IJmuiden heeft net alsplaatsgenoot Stormvogels 19 punten uit 8 wedstrijden behaald, maar het doelsaldo is in het voordeel van VV IJmuiden (2 treffers meer gescoord). Koploper Olympia Haarlem is door een grote overwinning tegen HCSC (uitslag 7-0) voor de titel uit het zicht. FC Castricum staat inmiddels 16 punten achter op de koploper, terwijl voor VV IJmuiden het gat met Olympia Haarlem 7 punten bedraagt.

Er staat voor vandaag heel wat op het spel voor de 2e periode en wij hopen op een boeiende en sportieve wedstrijd. Voor beide teams zijn de punten erg belangrijk om bovenin mee te blijven doen.

De komende weken staan er voor VV IJmuiden 2 uitwedstrijden op het programma. Dit zijn tevens de eerste 2 wedstrijden voor de 3e periode. Op 14 maart moet VV IJmuiden in Alkmaar aan de bak tegen De Flamingo’s ’64 (aanvang 14:30 uur), een week later is de equipe van Tom Jacob te gast bij ADO ’20 in Heemskerk. Op zaterdag 28 maart staat pas de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma tegen SV Beverwijk, aanvang 14:30 uur. Wij hopen u ook dan als supporter op Sportpark Schoonenberg te verwelkomen.

F.C. Castricum:
    Lars Beukers (k); Pim van der Kolk (k); Menno Buijnsters; Bart Kornblum; Ferry Bakker; Thom Heling; Erwin van Velzen; Max Lodewijks; Carlo Vrijburg; Stef Zeilstra; Sebastiaan Weber; Jesse Verbeek; Jeroen Mooij; Willem Tervoort; Jeroen Bakker
    Hoofdtrainer Jeroen Kroes; Teammanager Ton Klaver; Verzorger: Kees Kaandorp en Ass. Scheidsrechter John Dekker

vv IJmuiden:
    Tom Hoogendijk (k); Max Wester (k); Ahmed Othman; Jeffrey Prinsse; Floyd Hille; Sem Blok; Raoul van den Berghe; Iw Stoianov; Mike Kries; Milan van Essen; Delano Post; Daan Heinemeijer; Mathijs Veldman; Mick Dubbelaar; Wesley Heeres.
    Hoofdtrainer Tom Jacob; Ass. trainer/coach Harm Kamstra; Keeperstrainer Richard Koekebier; Teammanager Evert de Ronde en Nico de Haas; Fysio therapeut Paul de Vlugt en Ass. scheidsrechter Cor Schoon.