• VV IJmuiden – Koninklijke HFC

VV IJmuiden – Koninklijke HFC

Zaterdag 9 oktober 2021

Sportpark Schoonenberg, Velsen-Zuid

Vanmiddag staat de 3e speelronde in de 3e klasse A op het programma.

Wij heten u van harte welkom op Sportpark Schoonenberg en in het bijzonder de spelers, staf, bestuur en supporters van onze opponent Koninklijke HFC uit Haarlem en de scheidsrechter van vanmiddag, de heer J.E.T. Angevaare uit Hillegom.

De Haarlemsche Football Club, kortweg HFC genoemd, werd op 15 september 1879 opricht door o.a. de legendarische Haarlemmer Pim Mullier. “The Good Old" kreeg in 1959 het predikaat “Koninklijk” toegekend door wijlen Koningin Juliana. Het vlaggenschip van KHFC is al geruime tijd actief op het niveau van de Tweede Divisie, terwijl de zaterdagtak al wat jaartjes uitkomt in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.

De focus ligt met name bij de Haarlemmers bij de zondag, maar middels een goede jeugdopleiding wil men de eigen jeugd ook een kans geven en in de breedte probeert men dit, met wisselend succes dus ook op de zaterdag. Was vroeger het zaterdagteam een vriendenteam met goede amateurs en profs in hun nadagen (met o.a. spelers als Pim van Dordt). Tegenwoordig probeert men ook op de zaterdag door te pakken met een mix van jong en oud.

Op 30 november 2019 troffen VV IJmuiden en Koninklijke HFC zich voor het laatst in een onderlinge confrontatie. IJmuiden won de wedstrijd destijds thuis met 2-0. Terwijl de returnwedstrijd op 16 mei 2020, vanwege de Covid-pandemie geen doorgang kon vinden.

De gasten uit Haarlem-Zuid gaan momenteel met 2 uit 6 aan de leiding in de 3e Klasse A. De eerste wedstrijd van het seizoen leverde voor de equipe van trainer Kelly Giessen een overwinning op tegen SV Beverwijk. De Koninklijke won maar liefst met 2-7. Vorige week werd thuis gewonnen van het Zaanse ZCFC met 3-1.

De thuisploeg had een stroeve start met 2 keer een gelijkspel tegen Reiger Boys en HCSC.

In de openingswedstrijd van het seizoen waren Floyd Hille en Kay Brouwer de doelpuntenmakers. VV IJmuiden kwam met 1-0 aan de leiding, maar mocht achteraf van geluk spreken dat er nog een gelijkspel uit de strijd werd gesleept.

De tweede en tevens laatste wedstrijd was vorige week in Den Helder. Na 90 minuten stond de eindstand van 3-3 op het scorebord (met doelpunten van Justin Balm & Mathijs Veldman). De wedstrijd werd echter met 9 tegen 9 beëdigd en voor VV IJmuiden waren er rode kaarten te betreuren van de twee teruggekeerde sterkhouders Kay Brouwer & Floyd Hille. Voor trainer Robin Ernest en zijn staf is er nog veel werk aan de winkel om de selectie weer op orde te krijgen. Helaas zal VV IJmuiden dit seizoen niet meer kunnen beschikken over Patrick van Castricum. De spits keert weer terug naar zondag hoofdklasser Velsen om daar de equipe van Ronald Dooijeweerd van de broodnodige stootkracht te voorzien. Voor VV IJmuiden is dit echter een grote aderlating.

Wij hopen op een boeiende en sportieve wedstrijd, waarbij voor VV IJmuiden de 3 punten zeer welkom zullen zijn. Koninklijke HFC zal de huid echter duur verkopen en zal uiteraard alles op alles zetten om wederom lijstaanvoerder te blijven.

Volgende week speelt VV IJmuiden een uitwedstrijd in de Zaanstreek en is ZCFC de tegenstander. KHFC krijgt zaterdag 16 oktober SV United-DAVO op bezoek en dan is er aan de Emauslaan sprake van een onvervalste derby.

De eerst volgende thuiswedstrijd voor VV IJmuiden is op 23 oktober tegen SV United-DAVO, aanvang 14:30.

Wij hopen u ook dan als supporter op Sportpark Schoonenberg te verwelkomen.