• Zaterdag 8 december 2018

“Een matig vertoon, maar niet in de derde helft!”

Het leuke aan wedstrijden bij RKVV Velsen is eigenlijk altijd het vooruitzicht van de derde helft bij café Middeloo. Een biertje smaakt daar eigenlijk altijd goed. Wellicht dat dit een verklaring is waarom de wedstrijd van vandaag zo matig verliep.

Door omstandigheden (de scheidsrechter was zoek) begon de wedstrijd een kwartier later en direct na aftrap kon je al zien dat het een lange 90 minuten ging worden. Daar waar het vorige week de eerste 60 minuten stond als een huis, was daar vandaag niets van terug te zien. Al na 6 minuten liet de verdediging een te groot gat vallen en profiteerde Velsen. 1-0. IJmuiden 6 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en twee minuten later gebeurde er iets bijzonders. Vanaf 30 meter schiet Kees Koffeman met een mooie boog de bal achter de keeper en staat het weer gelijk. Dat we snel gelijk maken is niet bijzonder, maar dat Kees hem scoorde wel. Het spel blijft van beide kanten slecht en het leidt richting het einde van de eerste helft nog tot een opstootje ook. De betrokkenen werden het niet eens of de wedstrijd nou ‘slecht’ was, of gewoon ‘heel slecht’. Jammer dat je dat dan met veel duwen en trekken moet oplossen. Helaas voor IJmuiden mist IJmuiden de kans op de voorsprong, maar benut Velsen hem wel. Met een 2-1 achterstand aan de rust.

De tweede helft had IJmuiden het voordeel van de wind mee, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Aan beide kanten werd er strijd geleverd, aan beide kanten was het spel niet best, maar Velsen had het voordeel dat ze gemiddeld jonger en dus veel sneller waren. Daardoor kwam Velsen een aantal keren gevaarlijk dichtbij de 3-1 en bleef voor IJmuiden de gelijkmaker ver uit het zicht. Het was uiteindelijk Velsen die in de 85e minuut de wedstrijd op slot zette door de 3-1 te scoren. Na het laatste fluitsignaal toog het hele collectief naar café Middeloo en was het verlies snel vergeten. De derde helft werd een mooi en gezellig samenzijn, waar nieuwbakken coach Bulterman (dames 1) en nieuwbakken ouders Milko en Leonie het gezelschap opluisterden. Verliezen is vervelend, maar heel relatief als je het afzet tegen de gezelligheid en saamhorigheid die we op de momenten buiten de wedstrijd om hebben. Vandaag was daar weer een mooi voorbeeld van in Driehuis.

Volgende week thuis tegen Haarlem Yildriz Spor. (HYS). Hopelijk doen we het dan beter dan het vlaggenschip en gaan we met winst van het veld af. Zaterdag 15 december, 14:30u. Hopelijk tot dan.