• Wedstrijdverslag V.V. IJmuiden 6 - V.V. IJmuiden 4
    Zaterdag 1 december 2018

“De wedstrijd die 25 minuten te lang duurde”

Wedstrijden tegen teams van onze eigen V.V. zijn doorgaans memorabele wedstrijden. Van gestaakt tot geweldig, we hebben ze allemaal gehad. Vandaag tegen de koploper IJmuiden 4. Een team bestaand uit mooiboys en cowboys. En van jong tot al redelijk oud. Eigenlijk net als wij.

Onder aanvoering van scheidsrechter Van de Vlis trappen we stipt om half drie af. In de eerste minuten is duidelijk dat het op papier kansloze Sexy Sixth vandaag wel eens aanspraak kan gaan maken op een gelijkspel, of zelfs de overwinning. Al vroeg in de wedstrijd is daar de eerste kans voor Fredje Ruurs op de openingstreffer. Helaas strandt deze in het doelgebied. Het duurt zeker een kwartier voordat IJmuiden 4 met een antwoord komt. Ook deze komt niet voorbij de keeper. Het duurt tot de 28e minuut voordat IJmuiden 4 een 100% scorekans krijgt en deze onbenut laat. Geheel in de geest van de wedstrijd -het gaat redelijk gelijk op- mist aan de andere zijde onze Fred een kans voor open doel en blijft het dus nog steeds 0-0. Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen, maar dat geldt niet voor Fred Ruurs. Die vergeet ook bij zijn derde kans de bal achter de keeper te werken en zo hobbelen we richting de rust.

Na de rust blijft het spelbeeld redelijk gelijk aan dat van de eerste helft. Veel wissels in de tweede helft pakt meestal niet zo goed uit voor IJmuiden 6, maar dat lijkt vooralsnog mee te vallen. IJmuiden 4 heeft nog steeds moeite met de linies van het zesde te doorbreken, maar slaagt er in de 65e minuut in om de openingstreffer te forceren. 0-1. Dit helpt de strijdvaardigheid van IJmuiden 6 niet en ook zolangzamerhand zie je de eerste scheurtjes in het Sexy collectief ontstaan. Tien minuten na de 0-1 is daar de 0-2 en ziet het er somber uit voor IJmuiden 6. Als in de 83e minuut op zeer fraaie wijze de 0-3 achter het lichaam van goalie Schippers verdwijnt is het los. IJmuiden 4 bouwt in de laatste 7 minuten de score nog uit naar 0-5 en dan is het welletjes geweest. Dapper gestreden, maar helaas niet beloond voor de inzet en het spel. Met 0-5 lijkt het alsof we kansloos waren, maar dat is zeker niet het geval geweest. De wedstrijd duurde alleen 25 minuten te lang, dat is alles.

Volgende week de gemeentelijke derby tegen RKVV Velsen 4. Om 14:30 uur op een afstand van ‘slechts’ 1500 meter hemelsbreed van het vertrouwde Schoonenberg. Op de terugweg de traditionele tussenstop bij Middeloo. Dus als de wedstrijd niet vroegtijdig gestaakt wordt, dan zijn we tegen de klok van 5 te vinden in de dorpskroeg aan de Driehuizerkerkweg. Tot dan!