• ZOB JO15-1 - V.V. IJmuiden JO15-1 (2 - 4)

  3 okt 2020
 • Een onvergetelijk middag

  Zaterdagmiddag betrad de JO15-1 van IJmuiden het kunstgras van Zuidoostbeemster. Bij afwezigheid van Mike nam Fabio andermaal het stokje over, bijgestaan door Dennis. Richard nam de vlag ter hand. Beide heren hielden een nat pak over aan deze wedstrijd; in tegenstelling tot de chauffeurs, die op een droge tribune konden plaatsnemen, werden zij net zo nat als de dame en heren op het veld.

  Vijftig seconden na het startsignaal van de jeugdige scheidsrechter kreeg Tom R. de bal al in het net van de Beemster keepster, met een beetje hulp van een tegenstander en gaf daarmee direct een visitekaartje af. "Druk zetten vanaf het begin" was de opdracht die Mike had doorgegeven en IJmuiden deed wat gevraagd werd.

  ZOB JO15-1 - V.V. IJmuiden JO15-1 (2 - 4) 2

  Toch maakt ZOB het IJmuiden niet makkelijk en wist na een penalty gelijk te komen. Enkele minuten later keek IJmuiden zelfs tegen een achterstand aan en moest daarmee de rust in.

  ZOB JO15-1 - V.V. IJmuiden JO15-1 (2 - 4) 1

  Het verhaal gaat, dat er in de rust een belofte is gedaan. Iets met een broodje kroket bij 2-4 winst en een kopbal... Maar in de tweede helft nam IJmuiden het voortouw en kwam ZOB er niet echt meer aan te pas terwijl het steeds harder ging regenen. Sem wist na een foutje van de keepster de bal in het net te krijgen. Het thuisfront zat aan de mobiele telefoon gekluisterd om niets te missen en was net zo gespannen als de chauffans op de tribune. Iets later lukte het ook Tom R. andermaal te scoren. Om het klapstuk compleet te maken zorgde Sem voor een laatste doelpunt. Zoals beloofd met het hoofd, al moest hij daarvoor diep door de knieën.

  Tekst en fotografie: Pascal Wolterman