V.V. IJmuiden 1 - H.F.C. EDO 1

2 maart 2024 9:00

14e speelronde 3e klasse A, district West I.

Op zaterdag 2 maart 2024 zijn we aanbeland bij de 3e wedstrijd in de 2e periode van de competitie. Na de eerste thuiswedstrijd in deze periode (tegen S.V. Zandvoort) is dit alweer de 3e wedstrijd in deze periode voor V.V. IJmuiden 1 in de 3e Klasse A (district West I).

We zitten inmiddels in de 14e speelronde van de competitie. Eigenlijk zou dit de 16e speelronde moeten zijn maar in onze klasse hebben we inmiddels afscheid genomen van Fortuna Wormerveer, waardoor V.V. IJmuiden ook de overwinning en de 3 behaalde punten, welke in de Zaanstreek behaald zijn, in rook zijn opgegaan.

In de 14e speelronde staat voor V.V. IJmuiden 1 de thuiswedstrijd tegen H.F.C. EDO 1 op het programma. Wij wensen de spelers, trainers, staf en supporters uit Haarlem van harte welkom evenals de scheidsrechter van deze wedstrijd.

Een blik op de ranglijst leert ons dat deze wedstrijd een duel is tussen de nummers 7 en 9 op de ranglijst. De bezoekers vinden we terug op plaats 7 met 16 punten uit 13 wedstrijden en de thuisploeg heeft 14 punten uit 13 wedstrijden. De punten zijn wederom duur vandaag en de belangen zijn erg groot. Gezien de stand van de ranglijst mogen we wederom spreken van een 6-puntenwedstrijd. EDO wil graag in het spoor van R.K.V.V. DEM, S.V. Zandvoort, FC Castricum en Reiger Boys blijven en in principe wil het team van trainer-coach Edwin Eefting en assistent Kelly Meyboom dat ook. Het kampioenschap in de 3e Klasse A lijkt nog altijd een strijd te worden tussen IJ.V.V. Stormvogels en De Foresters uit Heiloo.

Vorige week verloren de bezoekers erg verrassend van ADO'20 (zaterdag) met 0-1 op eigen veld. De equipe van Sjoerd Hamann verloor in een slechte wedstrijd met 0-1 van het Heemskerkse ADO'20 door een strafschop. Door dit verlies en het eerdere nipte verlies in Den Helder tegen HCSC (1-0) is EDO gezakt op de ranglijst. Evenals V.V. IJmuiden heeft EDO ook de maken met het ongunstige feit dat Fortuna Wormerveer uit de competitie is gestapt. Zowel EDO als IJmuiden wonnen van Fortuna Wormerveer en deze punten zijn dus als sneeuw voor de zon verdwenen.

V.V. IJmuiden speelde vorige weekend de altijd beladen derby tegen IJ.V.V. Stormvogels. In de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd heeft de club uit Velsen-Zuid Edwin Eefting teruggehaald als trainer. Edwin, thans bestuurslid bij V.V. IJmuiden neemt gedurende de 2e seizoenshelft de honneurs waar op Sportpark Schoonenberg. De wedstrijd tegen Stormvogels werd vanwege waterproblemen op het kunstgras gespeeld. V.V. IJmuiden speelde vanaf het beginsignaal erg sterk en zette Stormvogels gedurend onder druk. In de 7e minuut raakte Justin Balm net de lat en hadden de zwart-witten wellicht een doelpunt verdiend. Ook daarna waren de grootste kansjes voor V.V. IJmuiden, maar in de 33e minuut viel de goal aan de andere kant via Mitchel Bormann. Na de 0-1 werd de wedstrijd wat grimmiger en werd het een echte derby. V.V. IJmuiden werkte keihard en speelde met veel vuur. Stormvogels had het met de passie van IJmuiden wel wat moeite, maar raakte verder niet meer in de problemen. In de 2e helft scoorde Melle Springer de 0-2 en ging V.V. IJmuiden op zoek naar de aansluittreffer. V.V. IJmuiden probeerde onder de druk van de thuisploeg uit te spelen, maar het was erg lastig. Helemaal toen Stormvogels binnen 2 minuten de 3-0 en de 4-0 maakte (via Mats Berghuis en Brian Ezeoke). Na de 4-0 leek de weerstand van V.V. IJmuiden gebroken. De trainersstaf van IJmuiden trachtte via een aantal wissels nog wel om de wedstrijd een iets beter aanzicht te geven. De laatste 10 minuten gaven de bezoekers nog wel druk, maar doelpunten vielen er niet meer.

Na afloop waren er de complimenten in de bestuurskamer van Stormvogels voor met name het spel en de inzet van V.V. IJmuiden in de 1e helft, maar de felicitaties waren voor Patrick Krop en zijn selectie en voor voorzitter Nico Stoker. Toch had V.V. IJmuiden veel vertrouwen getankt en gaat het vlaggenschip met veel optimisme en vertrouwen de wedstrijd tegen HFC EDO aanvangen.

De verwachtingen van bij zowel EDO als bij V.V. IJmuiden zijn hoog en wij hopen een mooie en interessante wedstrijd!

Na afloop van de wedstrijd zal een zanger in de 3e helft voor de nodige sfeer zorgen! Komt allen!

De wedstrijd V.V. IJmuiden 1 - HFC EDO 1 wordt gesponsord door de volgende bedrijven:

e-mail: [email protected]

De Wedstrijdsponsor van vandaag is Installatie- en Loodgietersbedrijf Weber & Raave. Het bedrijf staat al sinds 1985 bekend om zijn vakkundig advies, vakmanschap en service.