V.V. IJmuiden JO15-1 - BVC Bloemendaal JO15-4 (12-1)

Doelpuntenfeestje🎊
De mannen hadden al gezien dat Bloemendaal het lastig heeft in de poule en dat er dus winst mogelijk zou zijn. Maar soms is het heel verraderlijk om daarvanuit te gaan dus scherpte was gewenst...
Quint was er voor het eerst weer bij vandaag om te proberen en ook Djino wilde weer een poging wagen. Geblesseerd zijn is ook zo lastig....stom en langdurig.
Om wat reserves te hebben en wat vaker te kunnen wisselen waren Damian, Rens en Willem gevraagd het team bij te staan.
Onder leiding van scheidsrechter Ed en grensrechter Coen (met Quint terug van weggeweest) trapten de teams om 12.30 af. En het was al snel duidelijk dat IJmuiden het heft in handen nam en duidelijk de sterkere partij was. De keeper van Bloemendaal had het direct druk en deed wat hij kon, hier en daar geholpen door een paal, lat, windvlaag of verdediger. Maar in de 9e minuut werd zijn verzet gebroken en opende Enzo de score. Zijn harde schot vanaf links was bedoeld als voorzet maar raakte een verdediger en vloog met een panna bij de keeper het doel in. De 2-0 was slechts twee minuten later een feit toen Thom de bal terug legde op Nick en Nick de keeper passeerde. Daarna was het 'pas' weer raak in de 20e minuut toen Mason de touwen vond waarna Thom al slechts één minuut later zelf kon scoren uit een assist van Djino...4-0 dus al na slechts 21 minuten.
Bloemendaal deed zijn best maar speelde nauwelijks samen en IJmuiden onderschepte alle acties. Soms moest het middenveld wel even scherp zijn of Jakub uit de startblokken maar de gastploeg werd geen ruimte gegeven. De thuisploeg wist juist goed de eigen ruimte te bewaken en mét elkaar te voetballen. Korte, zuivere passes naar vrijgelopen spelers. Zo hoort het!
Uit een corner van Mason lukte het Thom opnieuw te scoren, ditmaal met een fraaie lob.
Zoveel overmacht maakte dat één ontsnappingspoging van een Bloemendaalspeler verkeerd werd ingeschat en dat leidde direct tot een doelpunt. Voor hen fijn dat die nare 0 van het bord af was. Er rees bij hen direct ook de hoop dat er meer in zat maar IJmuiden was te fanatiek en georganiseerd vandaag om dat te laten gebeuren en dan verrast Quint zijn vrienden door de 6-1 loeihard binnen te schieten! Wat een mooie bekroning van zijn 'return' in het team. Zelf was hij minder verrast want hij had al gedroomd dat hij ging scoren.. .👌😇.Yassin zette vlak voor rust treffer 7 op het bord en dat is, voor zover ik mij herinner de hoogste ruststand ooit (voor hen).
Na rust bood Bloemendaal iets meer tegenstand en was er gewisseld van keeper. Eén van de moeders vertelde dat dit team helaas momenteel geen vaste keeper heeft en dat voelen ze vooral in deze poule. Deze tweede helft was één van hun spitsen geofferd en dus waren hun kansen op een tweede treffer ook verder geslonken maar hoopten ze de schade te beperken. De thuisploeg was echter niet van plan ook een stapje minder hard te gaan en uit een corner op links van Mason wist Enzo binnen te koppen en was het 8-1.
De aanvoerder van Bloemendaal uitte zijn frustratie en dat kostte hem een gele kaart. Logisch die gevoelens, maar ook de kaart... Met een man minder wist IJmuiden Mason maar liefst 3x voor het doel te krijgen om de 9e/10e en 11e treffer bij te tekenen en kon Yassin de kers op taart plaatsen met doelpunt nummer 12.
Was dit een spannende strijd....nee. Was het goed voor het doelsaldo....jazeker!! En voor het publiek zijn treffers altijd leuk, mits ze aan de goede kant vallen ⚽️🤓.
Gefeliciteerd heren en coaches met dit resultaat. Hou de goede vibe vast. Fabien, bedankt voor de leuke filmpjes!
Volgende week reist het team af naar Hillegom. Wie weet weer tot ziens!