V.V. IJmuiden kiest voor oude vertrouwde speelwijze en klopt daarmee United-DAVO

V.V. IJmuiden kiest voor oude vertrouwde speelwijze en klopt daarmee United-DAVO

10 oktober 2022 8:00

Rinus van der Lugt - IJmuider Courant © 08-10-2022

Uit de IJmuider Courant van maandag 10 oktober 2022.

IJmuiden-trainer Brian Tevreden heeft na twee kansloze nederlagen al snel ingezien dat het spel dat hij voor ogen heeft, niet de speelwijze is waar IJmuiden veel punten mee zal gaan halen. In de uitwedstrijd tegen United-DAVO besloot Tevreden het beproefde spel maar weer van stal te halen, met als gevolg dat een 1-3 zege werd behaald.

„Dit heeft toch niets met voetballen te maken”, klonk het teleurgesteld uit de mond van United-DAVO trainer Ayhan Gargili, „IJmuiden speelt alleen maar met lange halen naar voren, terwijl wij nog proberen op te bouwen.”


Verstandiger

Tevreden had liever gezien dat zijn spelers in staat waren het strijdplan dat hij voor ogen heeft, uit te voeren. „Na de twee zware nederlagen leek het mij verstandiger even terug te gaan naar het spel dat ze gewend zijn te spelen. Natuurlijk wil ik liever met druk naar voren toe spelen, maar daar zijn wij nog niet aan toe.”

Wat Gargili voor ogen heeft is wel duidelijk. Met het rondspelen van de bal probeert hij niet alleen lang in balbezit te blijven, maar ook openingen te vinden. Met het rondspelen van de bal hadden de spelers weinig moeite – de bezoekers liet de thuisploeg ook rustig zijn gang gaan – maar zodra het zestienmeter gebied in zicht kwam waren de Haarlemmers niet in staat een opening in de hechte defensie van IJmuiden te vinden.

„Ik ben blij dat Jeffrey Prinsse weer terug is”, concludeerde Tevreden. „Die hebben wij in de eerste twee duels gemist. Nu hij samen met Floyd Hille in het centrum van de defensie staat was er voor United geen doorkomen aan.”

Had de thuisploeg niemand in de voorhoede lopen die in staat was voor enige creativiteit te zorgen, aan de andere kant hadden de bezoekers Özan Kutlu die – zodra hij in balbezit kwam – levensgevaarlijk was.


Buitenspelval

Het was ook deze speler die na een klein half uurtje de buitenspelval ontweek en fraai de bal teruglegde op Justin Balm die de bal beheerst in het uiterste hoekje schoof: 0-1. Nauwelijks vijf minuten later was het duel eigenlijk al beslist. Mathijs Veltman – die verder onopvallend speelde – gaf een goede voorzet die door Özan Kutlu eenvoudig ingetikt kon worden.

Dat Gargili in de rust ingreep was logisch. De ploeg veranderde van tactiek maar ook dit zette weinig zoden aan de dijk. In tegendeel zelfs want het was Floyd Hille die met een schitterende pass Kutlu wist te bereiken die doelman Antonio Geerlings voor de derde maal passeerde. Dat United vlak voor tijd de ’eer’ nog mocht redden was te danken aan arbiter Jager die een onschuldige overtreding van Hille met een strafschop bestrafte. Erhan Kutlu maakte geen fout: 1-3.

„Ik wacht maar even met de kleedkamer in te gaan”, aldus Gargili. „Anders ga je misschien verkeerde dingen zeggen. Maar dit was natuurlijk niet goed.”


Zaterdag 3e klasse B (District West I)

S.V. United-DAVO - V.V. IJmuiden 1-3 (rust 0:2)

29. Balm 0-1, 34. Kutlu 0-2, 70. O. Kutlu 0-3, 85. E. Kutlu 1-3.

S.V. United-DAVO: Geerlings; Kroon, Koster, Mohringer (46. Obeng), Ceylan; Appenteng, Benhaddi, Darkoui, Bouzia; Nelissen (46. Kutlu), Yildirim (84. Kaestner).

V.V. IJmuiden: Does; Othman, Prinsse, Hille, Westmaas; Van der Meer, Balm (Kok), Heinemeijer; Kutlu, Jansen (84. Matitaishuili), Veltman.


Foto onder:
Een sliding van een speler van S.V. United-DAVO op Ahmed Othman van V.V. IJmuiden bij een stand van 0-0. Links kijken Floyd Hille en Jeffrey Prinsse scherp toe. Evenals Justin Balm in de verte in het midden en de terugschakelende Julian Jansen en Nick van der Meer. Uiterst rechts is Daan Heinemeijer nog zichtbaar.

Bron: Richard Jansen - www.vvijmuiden.nl © 08-10-2022

IMG-20221008-WA0061.jpg

Foto onder:
Na 34 minuten staat de terechte 0-2 op het scorebord.

Bron: Eric Jonkman - www.vvijmuiden.nl © 08-10-2022


IMG-20221008-WA0065.jpg


Een foto langs de zijlijn op Sportpark United-DAVO bij de dugout van V.V. IJmuiden.
Foto onder (v.l.n.r.): V.V. IJmuiden-grensrechter Mike van der Vlis, United-coach Ayhan Gargili, trainer-coach Brian Tevreden, teammanager Evert de Ronde (met zonnebril), assisent-coach Björn de Jong en Ben Bakker. 

Bron: Edwin Eefting - www.vvijmuiden.nl © 08-10-2022

IMG-20221008-WA0070.jpg

Alle fotografen dank voor jullie bijdragen!

Bron: Rinus van der Lugt - IJmuider Courant © 08-10-2022
Delen

Lees meer over:
#3eklasse B 2022-2023 #IJmuiderCourant #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!