V.V. IJmuiden 1 - V.S.V. zat 1 2-1 (rust 2-0)

16 oktober 2022 12:00

4e speelronde 3e klasse, district West I

Scheidsrechter Gert van den Broek uit Blaricum floot om 14:30 uur op zijn fluit om het beginsignaal aan te geven van de Velsense derby tussen V.V. IJmuiden 1 en V.S.V. zaterdag 1. Het was in de 1e helft wat druilerlig weer met in de eerste 20 minuten wat lichte regen. De regen had verder geen grote invloed op het veld, maar de bal ging wel lekker snel over de grasmat door het natte gras. Mathijs Veltman kreeg al na een minuut of 4 een grote kans op een fantastische pass van Ahmet Othman. Keeper Mario Veldt van V.S.V. redde echter de inzet. In de eerste 10 minuten ging het spel aardig over en weer en wilden de beide teams er een mooie wedstrijd van maken.

V.V. IJmuiden kwam ongeveer na een klein kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Julian Jansen. Een schot van V.V. IJmuiden werd niet goed verwerkt door V.S.V.-keeper Mario Veldt en Julian Jansen was er als de kippen bij om de afvallende bal in het net te leggen. Na het doelpunt van Julian Jansen was er nog een goede actie van Ahmet Othman in de 18e minuut , maar zijn schot miste kracht om de keeper van V.S.V. te verontrusten. Het werd langs de lijn zowaar ook nog lekker weer. De druilerige regen hield op en de zon brak door. In de 35e minuut kwam Denzel Meijer van V.S.V. alleen voor keeper Danny Does. Dit was iets voor het 16-metergebied en assistent-scheidsrechter Mike van der Vlis gaf buitenspel aan, dat scheidsrechter Van den Broek honoreerde. In de 37e minuut was het wederom de sterk spelende Ahmet Othman die vanaf rechts op kwam. Zijn voorzet werd door Julian Jansen gemist en uit de kluts ging het schot van Özan Kutlu net naast. Hieruit kwam een corner die genomen werd vanaf de linkerkant door Mathijs Veltman. Jeffrey Prinsse had een duel met zijn tegenstander waardoor de bal voor de voeten van Justin Balm kwam die met een geplaatst schot in de linkerhoek de keeper van V.S.V. passeerde. V.V. IJmuiden was min of meer wel oppermachtig in de derby en het verdedigingsblok met Floyd Hille en Jeffrey Prinsse stond als een huis en de backs kwamen voortdurend goed op. Met name Ahmet Othman kon vaak goed doorkomen. Een schot van Floyd Hille net voor rust raakte de lat. Brian Tevreden was tevreden met deze tussenstand en Paul Meinders daarentegen totaal niet.

Na de rust ging V.V. IJmuiden op dezelfde voet verder. Een actie van Mathijs Veltman leidde tot een corner, maar deze hoekschop leverde niets op. V.S.V. was een stuk scherper dan voor rust. Een pass van V.S.V.-speler Jorian Faasen werd net naast geschoten door Denzel Meijer. Ook een prima schot van Roy Penders van V.S V. ging maar net over. Kort daarop verloor V.V. IJmuiden de bal op het middenveld. In de counter, na een mooie combinatie, scoorde Denzel Meijer in de 76e minuut de aansluitingstreffer voor V.S.V.. Na de 2-1 probeerde V.V. IJmuiden de draad weer op te pakken, maar kwam het soms slecht onder de druk van V.S.V. vandaan. De bespreking van Paul Meinders in de rust had zeker invloed op zijn team, want zij kwamen beter voor de dag dan in de 1e helft. De druk van V.S.V. nam toe en de Velserbroekers gingen ook wat meer va-banque spelen en de lange bal hanteren, om de gelijkmaker te maken. Dit leidde er echter ook toe dat V.V. IJmuiden een aantal malen vanuit de counter een terugstoot kon plaatsen. Er waren 3 snelle knappe counters van de thuisploeg, maar V.V. IJmuiden verzuimde om hieruit de 3-1 of de 4-1 te maken. Continu kwam V.V. IJmuiden met name via de goed ingevallen Vincent Kok via het middenveld en een snelle counter vanaf rechts door. Maar waren de voorzetten onnauwkeurig of de inzet op de voorzet niet accuraat genoeg. Er was een paar minuten voor tijd nog een inzet van Vincent Kok na een afvallende bal. De bal bracht hij bij spits Julian Jansen die gevloerd werd. Het publiek dat bij de lijn stond vond het allemaal een 100% penalty, de verder goed leidende scheidsrechter Van den Broek vond van niet en liet doorspelen.

In blessuretijd werd nog een schot van Mathijs Veltman via een uitstekende redding van de keeper van V.S.V. gestopt en kort daarna vergat Denzel Meijer vlak voor de keeper de 2-2 aan te tekenen. De uitstekend keepende Danny Does voorkwam het doelpunt. V.S.V. had met een 2-2 gelijkspel met name op basis van de 1e helft teveel gekregen. V.V. IJmuiden kwam op het eind toch nog met de schrik vrij. De overwinning was terecht, maar had wel iets hoger mogen uitvallen.

Na de afloop van de wedstrijd was het gezellig druk in de voetbalkantine van V.V. IJmuiden en bracht zanger Dean Molenaar leven in de brouwerij en bleven de kantinegasten nog lang hangen. In de bestuurskamer gingen mooie verhalen over tafel met anekdotes van Paul Meinders en Brian Tevreden.

Volgende week is er voor V.V. IJmuiden geen programma. Er is een bekerprogramma en ook een inhaalprogramma. In de beker is V.V. IJmuiden door V.S.V. zondag 1 uitgeschakeld op doelsaldo en qua competitie loopt alles volgens schema. V.S.V. zondag speelt zaterdag 22 oktober 2022 tegen ASC Waterwijk in Almere voor de KNVB Districtsbeker.

Op zaterdag 29 oktober 2022 wordt de 5e speelronde gespeeld. V.S.V. zaterdag ontvangt dan HFC EDO en V.V. IJmuiden gaat naar Amsterdam-Oost voor de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer. Beide wedstrijden beginnen om 14:30 uur.

Foto boven:
Daan Heinemeijer en Mathijs Veltman hebben overleg over de te nemen vrije trap. Scheidsrechter ?? wil de muur op de juisteafstand hebben. Özan Kutlu, Justin Balm en Jeffrey Prinsse kiezen positie tussen de verdediging van V.S.V.

Foto boven:
Daan Heinemeijer en Mathijs Veltman achter de bal voor de vrije trap. Scheidsrechter Broekhof geeft een signaal om te wachten op zijn fluitsignaal. Özan Kutlu kiest positie.

Foto boven:
Özan Kutlu kiest positie. Julian Jansen en Justin Balm kijken naar waar de vrije trap geplaatst gaat worden.

Foto boven:
V.S.V.-keeper Mario Veldt trapt uit.

Foto boven:
Opbouw van V.V. IJmuiden vanaf de middencirkel door Jeffrey Prinsse. Uiterst links op de foto biedt Ahmet Othman (2) zich aan. Floyd dekt Denzel Meijer en Nick van der Meer loopt vrij vanuit de middencirkel.

Foto boven:
Opbouw van V.V. IJmuiden vanaf het middenveld. Links is op de rug Özan Kutlu (7) zichtbaar.

Foto boven:
Omschakeling van V.V. IJmuiden na een aanval van V.S.V. waarbij Denzel Meijer een goede mogelijkheid om te scoren niet benutte.

Hieronder een filmfragment van de 1e helft:

Hieronder een filmfragment / sfeerimpressie van de kantine van V.V IJmuiden in de 3e helft na de Velsense Derby V V. IJmuiden 1 - V.S.V. zat. 1: