DSS JO14-2 - V.V. IJmuiden JO14-1 (4-2)

DSS JO14-2 - V.V. IJmuiden JO14-1 (4-2)

25 maart 2023 13:30

Dunja van Banning

Na het verlies vorige week tegen VSV is IJmuiden niet langer aan de leiding in de competitie. Hoewel bij winst vandaag de leiding wel terug veroverd kon worden. Vrijdag gaf Nederland tegen Frankrijk ons een duidelijke masterclass hoe het vooral niet moest.

Terwijl het publiek op deze vroege zaterdagmorgen nog verzamelde langs de lijn werd er afgetrapt en vond ons team binnen 30 seconden al het net van DSS. De aftrap werd door invaller Damian verlengd en rolde binnen. Een Franse start, top! Helaas was dat direct ook het voorlopige hoogtepunt want daarna voetbalde het team vooral met de Franse slag.... Teamlid Daan zat dankzij zijn blessure nog een weekje langs de kant (hulde en stoer dat je erbij was, net als je vader) en baalde. Jakub was ziek en werd gemist achterin. Maar de mannen die er stonden werkten hard maar te weinig samen. En dat was eigenlijk het beeld over de hele linie. Teamsport vereist sámenwerking. Het stond inmiddels 1-1 en al gauw ook 2-1. DSS had door waar de ruimte lag. Vlak voor rust kopte Enzo een voorzet mooi binnen....leek het. Helaas werd de bal net door de keeper tegen de lat gewerkt en tikte de bal terug het veld in. Stijn wist hem nog te pareren maar ook hier zat er een DSS schoen tussen. Het mocht niet lukken! Tijd voor wat broodnodige rust...

dss-ijm-jo14-1.jpg

Langs de lijn hoopten de meegereisde fans dat het team scherp en gefocust uit de kleedkamer zou terugkeren. De wind blies fanatiek en ter vergroting van de feestvreugde viel er geregeld wat hemelwater naar benee. Maar dat zijn we wel gewend in onze kustplaats. IJdele hoop helaas. Het stond halverwege de tweede helft al 4-1.

Het lukte IJmuiden nog wel om terug te komen naar 4-2 maar de ommekeer kwam te laat. De tijd vloog om. En een tweede verlies bleek onafwendbaar. Balen!

Een tandje erbij op de training mannen, dat loont. Elf leuke spelers maken niet automatisch een goed team. En jullie laten regelmatig zien dat het wel kan 👊dus volgende week weer een nieuwe kans!

Tot slot nog kort een personele wijziging. Drie kapiteins op een schip bleek er helaas toch één teveel. Verschillende visies hebben ertoe geleid dat coach/trainer Ed besloten heeft te stoppen. Namens ouders en kinderen een groot 'Dank je wel' voor alles wat je voor het team hebt gedaan.
Bron: Facebook
Delen

Lees meer over:
#JO14-1 #vvijmuidenJO14-1 #vvijmuidenJeugd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!