18 november 2023 FC Velsenoord JO15-1 - V.V. IJmuiden JO15-1 (2-2)

2 januari 2024 12:00

Dunja van Banning

Slechts drie nachten na de inhaalwedstrijd uit bij VSV wacht alweer het volgende competitieduel. Ditmaal uit bij de noorderburen van FC Velsenoord. Een geduchte tegenstander waartegen de bekerwedstrijd met 1-4 thuis werd verloren. Tijd voor revanche dus...
Helaas bleek er na wat gesteggel over een invalbeurt van Rashad (neef van keeper Viggo en dispensatiespeler) geen toestemming te worden gegeven door de thuisclub en moest Rashad op de tribune plaats nemen. Sorry daarvoor Rashad, fijn dat je je wel beschikbaar stelde. Geen invaller voor de afwezige Jakub dus....
Terwijl de Sint het kanaal bevoer op weg naar zijn aankomst in IJmuiden werd aan de overzijde dan toch afgetrapt. Opnieuw in de stromende regen.
IJmuiden koos direct voor de aanval, spreekwoordelijk natuurlijk ook de beste verdediging. Velsenoord leek wat verrast door dit 'andere' IJmuiden. Al snel bleken de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Viggo hield knap zijn doel schoon met hulp van zijn verdediging en ineens was daar een prachtige aanval van IJmuiden waarin Djino Mason van een strakke assist voorzag en Mason scherp kon afronden. De 0-1 was een feit.
Velsenoord gaf niet op en beantwoordde de aanval met een tegendoelpunt.
Een terugspeelbal van Velsenoord zorgde voor verwarring bij de scheids toen de thuiskeeper deze met zijn handen oppakte. De bal ging niet zoals het hoort op plaats van de 'overtreding' op de grond maar buiten de 16 meter en met een muur op 9 meter. De bezoekers realiseerden zich gelukkig dat er indirect gescoord moest worden en zo geschiedde. Mats nam plaats achter de bal en Mason tikte binnen. Opnieuw op voorsprong dus, 1-2. Velsenoord zette de jacht op de gelijkmaker weer in en wist vlak voor rust met een hard schot deze ook te verzilveren. Saai was het nooit deze eerste helft.
Moeder Tessa had de lachers op haar hand toen zij opmerkte dat bij een vermoedelijke buitenspelsituatie onze kant op, vlagger Jeff 'zijn stok' niet omhoog hield.
Er bleken behoorlijk wat 'dirty minds' aanwezig 🤣 gezien het lachsalvo. Heerlijk!
Na een opwarmmoment in de kleedkamer en kantine was het tijd voor de tweede helft.
Deze werd stevig ingezet door de thuisploeg. Helaas met ook het nodige duwen en shirt trekken. Over en weer waren er slidings welke hier en daar tot vrije trappen leidden maar ook de sterke aanvallen leverden geen doelpunten op. Kort voor het einde werd Enzo fors onderuit gehaald in het 16 meter gebied. Een overduidelijke penalty waard maar tot ieders verbazing werd deze niet toegekend. Een kleine smet op de verder prima strijd.
⚽️Eindstand 2-2 ⚽️
Houd deze vechtlust vast jongens! Volgende week speelt de 015-1 opnieuw uit en gaat het team op bezoek bij Vitesse '22, de voorlopige nr 3 uit de poule.