V.V. IJmuiden 1 - S.V. Zandvoort 1 1-0 (rust 1-0)

V.V. IJmuiden 1 - S.V. Zandvoort 1 1-0 (rust 1-0)

5 februari 2024 9:30

René van der Plas - www.vvijmuiden.nl © 05-02-2022

13e speelronde 3e klasse A, district West I.

De heenwedstrijd aan het begin van de competitie leverde een 5-1 overwinning op voor S.V. Zandvoort. V.V. IJmuiden werd destijds op Sportpark Duintjesveld met name in de 1e helft overklast, de 2e helft herstelde het team van Brian Tevreden zich wel maar meer dan 1 tegendoelpunt zat er niet in.

Nu halverwege het seizoen heeft V.V. IJmuiden zich herpakt onder leiding van interim-coach David Zonneveld en werden er 12 punten behaald uit 7 wedstrijden. Onder leiding van trainer-coach Zonneveld waren er goede overwinningen tegen ADO'20, HCSC, Fortuna Wormerveer, S.V. Beverwijk en werd er met verloren tegen FC Castricum, VSV en De Foresters. Waarbij bij de verliespartijen tegen VSV en FC Castricum de IJmuidenaren wellicht ook recht hadden gehad op minimaal een punt.

Thans heeft Johan van Wort de leiding overgenomen van de tijdelijke waarnemer en hij wil het werk van zijn voorganger voortzetten. Daarbij was het team van V.V. IJmuiden uit op revanche en wilden de zwart-witten kost wat kost de punten op Schoonenberg houden. 

Om 14:30 uur werd er afgefloten door scheidsrechter Bone en er ontstond een echte wedstrijd tussen de nummers 6 (Zandvoort) en 7 (V.V. IJmuiden) in de 3e Klasse A. De punten waren ook erg duur. Voor V.V. IJmuiden zou een overwinning aanhaken bij het linkerrijtje betekenen en S.V. Zandvoort wil graag in het spoor van teams als Reiger Boys, FC Castricum en het Haarlemse EDO blijven. V.V. IJmuiden-captain Floyd Hille was wederom achterin geposteerd en hij gaf leiding aan de solide verdediging. Met veel passie, strijd en onverzettelijkheid werd de tegenstander uit Zandvoort bestreden. Voetballend bezit S.V. Zandvoort met oud-prof Fernando Lewis, Nigel Berg en Kas de Vries over heel veel voetbalkwaliteit, maar het strijden voor elke meter grond is niet iets dat de spelers van S.V. Zandvoort als kernkwaliteiten hebben. 

De strijd werd met name op het middenveld gestreden en er stond een behoorlijke westenwind op Sportpark Schoonenberg. De spaarzame aanvallen die er waren in de eerste helft en de kleine kansjes die dit opleverden kwamen voort uit scrimages voor de goal.

Voorzetten van de linker- en rechterkant van beide teams leiden tot veel strijd in het 16-metergebied. Zo ook in de 34e minuut toen de bal in het net van S.V. Zandvoort viel, maar scheidsrechter Bone al voor een strafschop had gefloten, aangezien Daan Heinemeijer werd neergelegd. Penalties zijn een specialiteit van de handige flankspeler Mathijs Veldman. De uitstekende Zandvoort-keeper Mickey Groot raakte met zijn vingertoppen de bal nog wel aan, maar de bal was keihard ingeschoten. 1-0 voor de thuisploeg.

De voorsprong was niet geheel onverdiend te noemen, want V.V. IJmuiden had wel een licht overwicht op het middenveld. Het loopvermogen van Justin Balm en van Joshua Dominggus, de onverzettelijkheid van Daan Gravemaker op het middenveld en de creativiteit van Daan Heijnemeijer en van Mathijs Veldman zorgden toch in het 2e deel van de 1e helft voor openingen en mogelijkheden, maar tot grote kansen kwam het verder niet.

Na de thee probeerden de gasten toch een gelijkmaker af te dwingen, maar de verdediging met Floyd Hille, Ahmed Othman, Arben Westmaas, Nick Ebbeling stond als een huis. Keeper Danny Does was erg scherp en pakte elke bal die vanaf de flanken in het 16-metergebied van V.V. IJmuiden gepompt werd. De tegenstander wilde graag een penalty voor vermeend hands van een V.V. IJmuiden-speler na een schot van Fernando Lewis en invaller Menno Ipenburg had een niet te missen kans, maar wist het net niet te vinden.

V.V. IJmuiden bleef solide verdedigen en zocht meer en meer via snel uitverdedigen voor de counter. Er waren kansen voor Mathijs Veldman en Daan Heinemeijer, maar doelman Micky Groot van S.V. Zandvoort wist de ballen te pareren. Aan de andere kant pakte uitblinker Danny Does elke bal en werd hij voortreffelijk terzijde gestaan door zijn verdedigers. De 1-1 kon vallen, maar ook de 2-0 lag in de lucht. De IJmuidenaren bleven strijden als leeuwen. Mooie duels en goede tackles (de tackle voor de bal van Daan Gravemaker was uit het boekje van Johan Neeskens) en het spel golfde over en weer. V.V. IJmuiden oogde fitter en scherper, ook in het laatst kwart van de wedstrijd.

In blessuretijd kreeg Özan Kutlu de bal vanuit een voorzet van rechts. Hij maakte een schitterende omhaal en de bal raakte de bal. Als de bal had gezeten dan was het een exacte kopie geweest van de goal die Marco van Basten op 9 november 1986 in stadion De Meer maakte tegen FC Den Bosch-goalie Jan van Grinsven... Het doelpunt van het jaar voor Özan..., het mocht helaas niet zo zijn. Maar de 3 punten bleven op Sportpark Schoonenberg en die waren meer dan 3 punten waard!  

Na afloop werd Kas de Vries door de IJmuider Courant uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd. Veel IJmuidenaren waren het daar niet mee eens, aangezien er ook spelers van V.V. IJmuiden hiervoor in aanmerking konden komen en V.V. IJmuiden de uiteindelijke winnaar was.

De hotel & brasserie Augusta "Man of the Match" werd Danny Does, die gedurende meer dan 90 minuten onklopbaar was!  Danny ontving van secretaris René van der Plas een dinerbon.

1000064741.jpg

Foto boven: Keeper Danny Does ontving na afloop van de match V.V. IJmuiden - S.V. Zandvoort een dinerbon van hotel & brasserie Augusta uit handen van V.V. IJmuiden-secretaris René van der Plas.

Opstellingen van de beide teams:

V.V. IJmuiden 1
1. Danny Does (1);
2. Ahmed Othman (2);
3. Arben Westmaas (5);
4. Daan Gravemaker (6);
5. Özan Kutlu (7);
6. Nick Ebbeling (8);
7. Justin Balm (10);
8.  Daan Heinemeijer (9);
9. Mathijs Veldman (11);
10. Joshua Dominggus (12);
11. Floyd Hille (17) ©.

Reserves:
○ Sam 't Hart (3);
○ Daniël Vonk (4);
○ Ali Aimilun (13) kwam erin voor Justin Balm;
○ Patrick Eggermont (14);
○ Nick van der Woude (15);
○ Luuk van der Vaart (16) kwam erin voor Özan Kutlu;
○ Levi Oudt (18);

S.V. Zandvoort 1

1. Micky Groot (1);
2. Choubassi, Silvio (2);
3. Fernando Lewis (5);
4. Luc Steenkist (7);
5. Jelle de Haan (9);
6. Kas de Vries (10);
7. Nigel Berg (11) ©;
8. Dylan Kreuger (14);
9. Rico van den Burg (17);
10. Kayen Lock (38);
11. Jeffrey Sam-Sin (40).

Reserves:
○ Dex Takken (6) kwam erin voor Nigel Berg;  
○ Koen Michielsen (8) kwam erin voor Dylan Kreuger;
○ Salim Fertout (19) kwam erin voor Silvio Choubassi;
○ Menno Ipenburg (2) kwam erin voor Kayen Lock.


Man of the Match-sponsor is:

augusta_logo-1_3.png

Hotel & brasserie Augusta
Oranjestraat 98
1975 DD IJmuiden
telefoon: 0255 - 514 217
e-mail: [email protected]
website: https://augusta.nl

Als Man of the Match-sponsor treedt wederom Hotel & brasserie Augusta in IJmuiden op. In Augusta hotel & brasserie beleeft u de authentieke sfeer van het IJmuiden van ruim een eeuw geleden. Nu geniet Augusta nog steeds het aanzien van toen en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. 
 

De mooie, smaakvolle brasserie en het gezellige hotel met haar 25 hotelkamers zijn daarvan het levende bewijs. Voorzien van alle comfort, maken zij uw overnachting tot een ware belevenis. Daarnaast is Augusta een prima locatie voor zakelijke bijeenkomsten. De vergaderzalen en dinerkamers bieden ruimte aan gezelschappen van 8-50 personen en zijn ook zeer geschikt voor een privé diner of een besloten receptie.

De komende 2 weken is er geen regulier voetbalprogramma in de 3e klasse A. Er zijn inhaalwedstrijden op 10 en 17 februari 2024. Op 10 februari 2024 speelt VSV tegen S.V. Beverwijk en speelt S.V. Fortuna Wormerveer thuis tegen R.K.V.V. DEM. De week erop (zaterdag 17 februari 2024) speelt S.V. Beverwijk tegen FC Castricum.

V.V. IJmuiden 1 is dus vrij en er zal er op dinsdag 13 februari 2024 worden geoefend tegen R.K.V.V. Velsen (zon.) 2 en op 17 februari 2024 is het IJmuidense SVIJ onder leiding van Nico van den Berghe de tegenstander.

Op 24 februari 2024 gaan we weer verder met het reguliere competitieprogramma en staat de clash c.q. derby tegen IJ.V.V. Stormvogels op het programma. Het betreft dan de 14e speelronde. Trainer Johan van Wort, zijn staf en de spelers rekenen in deze serie derby's ook op uw steun!

Hieronder de uitslagen van speelronde 13 in de 3e klasse A (district West I) van 3 februari 2024:

1000065110.jpg

Hieronder het programma van speelronde 14 in de 3e klasse A (district West I) op zaterdag 24 februari 2024:

1000065097.jpg

Hieronder de stand in de 3e Klasse (district West I) op 3 februari 2024 na speelronde 13:

1000065100.jpg

Hieronder de periodestanden met de actuele stand in de 1e  periode op 3 februari 2024: 

1000065092.jpg


vvijmuiden_1.jpg
www.vvijmuiden.nl
V.V. IJmuiden meer dan voetbal!
Delen

Lees meer over:
#3eklasse A 2023-2024 #Sportpark Schoonenberg #vvijmuiden1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!