V.V. IJmuiden JO15-1 - DSS JO15-2

10 februari 2024 9:00

Dunja van Banning

Vandaag trok de JO15-1 thuis ten strijde tegen DSS JO15-2. Onder leiding van scheidsrechter J. Smakman en met Quint als grensrechter. Leuk dat je dat wilde doen, Quint 👊.
De temperatuur was zeer aangenaam, net als het spel in de eerste helft. Veel aanvallend spel, van beide kanten, maar met licht overwicht aan de zijde van IJmuiden. Al vroeg in de wedstrijd ging DSS defensief de fout in door een doorgebroken speler neer te halen en dus ging de bal op de stip. Het kostte door een weerwoord de bezoeker ook een gele kaart. Met Yassin achter de bal kwam IJmuiden op voorsprong. Niet heel veel later wist Jayden de bal voorin te schieten, kon de keeper Yassin van schieten afhouden maar verloor hij zijn grip op de bal en was Yassin scherp door de bal met een tik voor te zetten op Mason die voor een leeg doel kon afmaken. Goed opgelet.
Beide keepers hielden verdere doelpogingen af en dus stond er een (voor ons) prima ruststand op het bord.
Na rust mocht Wenzo zijn debuut maken. Een speler met Braziliaanse roots die al een tijdje meetraint met het team. Welkom. Bring on the Samba ⚽️🎊💪! Zijn energie en idd leuke acties ten spijt liet de thuisploeg het als geheel een beetje afweten in regie en samenwerking.
DSS rook kansen en hoewel Viggo sterk keepte hing de tegentreffer in de lucht.
Nadat DSS een corner niet rechtstreeks wist te benutten passeerde de bal na enige minuten driftig spel voor het doel toch de keeper. DSS rook weer kansen. Hoewel het geen 'mooie' strijd meer was werd er wel degelijk gestreden. En de bezoekers wisten daar nogmaals de ban bij de thuisploeg te breken. De frustraties liepen aan beide zijden wat op in duels en dat kwam enkelen op een standje te staan. Vlak voor tijd maakte ook onze verdediging de onfortuinlijke fout in het 16 metergebied en gaf daarmee nog een penalty weg. Niet met opzet uiteraard maar helaas.... Een vermeend verwijt kostte een speler van IJmuiden nog een gele kaart en een ander zelfs rood. Jammer dat het zo liep met nog slechts enkele minuten te spelen. DSS trof doel en trok de voorsprong hun kant op. De laatste kans op de gelijkmaker ging helaas over en dus klonk het laatste fluitsignaal schel in de oren...
Nick J bedankt voor het invallen en Djino en Fabien sterkte met jullie herstel 🍀.