s.v. Zandvoort JO15-1- V.V. IJmuiden JO15-1 (5-4)

s.v. Zandvoort JO15-1- V.V. IJmuiden JO15-1 (5-4)

1 april 2024 9:00

Dunja van Banning


Onder het mom van 'wie wat bewaart, die heeft wat' hierbij alsnog het (korte) verslag van de uitwedstrijd in, en tegen, Zandvoort.
Het naburige kustdorp wat over het strand relatief dichtbij is maar wat zo ver weg voelt als je er 's morgens om 9.00 uur al moet voetballen. En dus om 8.15 uur aanwezig moet zijn.
Er was redelijk weer voorspeld maar deze ochtend besloten de weergoden helaas om de wind flink door de duinen te blazen en af en toe de kraan even kort maar hevig open te draaien.
Helaas was ik wat later (einde eerste helft) en trof ik Mats op het parkeerterrein. Hij was op weg naar de 'Eerste Hulp' na een ongelukkige val op zijn onderarm/pols. Inmiddels weten we gelukkig dat het met een sisser afgelopen is🙏. De stand bij rust was 3-2....
Eenmaal aangeschoven op de tribune, steenkoud maar wel droog, zagen we al vlot IJmuiden opveren. Die opleving was voor rust al ingezet door na een 3-0 achterstand terug te komen naar 3-2 en al enkele minuten na rust was er de 3-3 (invaller Damian)! Toppers die jongens.
De mannen kwamen nog verder op stoom en wisten na verloop van tijd zo veel druk te zetten dat na een assist van Damian, Thom zijn ploeg zelfs op voorsprong kon schieten. Wat een wederopstanding. Helaas wisten de mannen de thuisploeg niet verder klem te zetten. Integendeel, Zandvoort wist zich te herpakken en zette de tegenaanval weer in. Daarmee wisten ze eerst de stand gelijk te trekken (4-4) en daarna met wat mazzel zelfs de voorsprong terug te pakken, 5-4. Onze jongens knokken hard (sportief) maar de laatste doelpogingen werden gekeerd, raakten de lat of paal of gingen verder naast.
Toch is er hard gewerkt en mogen ze trots zijn op hun ploeg. Het vorige treffen eindigde nog in een flinke afstraffing (10-0?)....
Volgende keer beter! Graag tot dan ☀️⚽️
Foto/film: Tracy Killip

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!