V.V. IJmuiden MO15 & MO17 on tour!

22 december 2023 18:00

De MO15 & MO17 van V.V. IJmuiden waren getuigen van een mooie overwinning van de Ajax Vrouwen tegen FC Bayern München Frauen in de UEFA Women's Champignons League.

Oo woensdag 20 december 2023 was het dan zo ver! De meiden van V.V. IJmuiden gingen met 68 personen naar de Champions League wedstrijd tussen de Ajax Vrouwen en FC Bayern München Frauen. Het werd een spannende wedstrijd op het veld. Op de tribune was het gezellig met ze allen met veel gezang en aanmoedigingen.

De wedstrijd werd gewonnen met 1-0 dus er waren alleen maar blije gezichten. Zeker ook nadat we na afloop bij de Mac nog een hapje gingen eten.

De meiden, ouders en trainers hebben een super gezellige avond gehad. Op naar het volgende uitje met onze mooie club en de teams.

Foto boven: De basiself van de gasten, FC Bayern München Frauen

Foto boven: De basiself van de gastvrouwen, AFC Ajax Vrouwen

Foto boven: De 1e helft van Ajax Vrouwen - FC Bayern München Frauen

Foto boven: V.V. IJmuiden MO15 & MO17 op de lange zijde van de Johan Cruijff Arena. In het midden is MO15-trainer en aanvoerder van V.V. IJmuiden VR1 Melissa Roessink zichtbaar.

Foto boven: Selfie van V.V. IJmuiden MO17-1 trainer-coach en coördinator meiden Vincent de Ruig tezamen met de meiden van de MO15 & MO17.

Foto boven: Ajax Vrouwen staan met 1-0 voor dus alle reden voor optimistische gezichten bij de bezoekers van V.V. IJmuiden.
----------
De Ajax Vrouwen speelden een opvallend goede wedstrijd tegen het sterker geachte FC Bayern München Frauen. De uitwedstrijd in het Zuid-Duitse Beieren was een 1-1 gelijkspel.

Ajax kwam direct goed uit de startblokken. In de 4e minuut leverde dit al een goede kans op van Romée Leuchter en daarna was er nog een schot op de lat van linksback Ashleigh Weerder. Ajax kwam in de 44e minuut op voorsprong door de 1-0 van Romée Leuchter op aangeven van Nadine Noordam. In de 2e helft wist Ajax de voorsprong vast te houden en had het team van trainer-coach Suzanne Bakker ook nog de grootste kansen om er 2-0 van te maken.

Het wat laffe FC Bayern München wachtte tot de laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd en de 7 minuten blessuretijd om er nog een gelijkspel uit te slepen. De dames van Ajax verdedigden echter erg goed en een 1-1 gelijkspel was voor Duitsers veel te veel van het goede geweest.

Foto boven: De Ajax Vrouwen vierden de thuisoverwinning na afloop uitbundig

Deze overwinning was toch wel sensationeel te noemen, na de eerdere stunt thuis tegen het Franse Paris Saint-Germain gaat het team nu met 7 uit 4 aan de leiding in poule C.

De meiden van V.V. IJmuiden konden na deze mooie wedstrijd met een goed gevoel weer naar de gemeente Velsen terugkeren.

Foto boven: De opstellingen van Ajax Vrouwen en FC Bayern Frauen

Foto boven: De statistieken van de wedstrijd

Foto boven: De stand in groep C van UEFA Women's Champions League.

Highlights Ajax Vrouwen - FC Bayern München Vrouwen | UEFA Women's Champions League